Te jó ég! Mekkorát tévedtem előző bejegyzésemben. Szó sincs arról, hogy a Fidesz belenyugodna az Alkotmánybíróság döntésébe, mellyel az AB eltörölte a 98 %-os különadót!

Dehogy is! Helyette már bent is van az Országgyűlés előtt Lázár Jánosnak, a párt öklének az Alkotmányt is módosító javaslatcsomagja! Eszerint az Alkotmánybíróság hatáskörét csökkentik azzal, hogy az AB többé ne szólhasson bele adójogi, vagy költségvetést érintő törvényjavaslatokba! Ezzel együtt pedig lényegében változatlan formában újra beterjesztették a most alkotmányellenesnek talált törvényt a 98 %-os adóról.

Megszületett tehát a válasz. Mégpedig olyan, amelyik csak egy diktatúra sajátja.

Alkotmánybírók? Szóval szerintetek a különadó alkotmányellenes? Rendben, akkor többé nem pofázhattok bele ilyen ügyekbe! És akkor is az lesz, amit mi akartunk, és úgy, ahogy mi akartuk.

Akkor már elegensabb lett volna az egész AB-t megszüntetni a fenébe. Minek ide a sok okoskodó jogász, amikor - Lázár indoklása szerint - a demokrácia oly annyira megszilárdult már hazánkban...

Ezek után jöhet nekem a sok jobboldali bértollnok, és okoskodhat nekem jogállamról. Ha ez a javaslat keresztülmegy, annak nyilvánvaló szándékaival együtt, akkor most már tényleg kijelenthető: megszületett a 2/3-os diktatúra Magyarországon!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr902400341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása