Elég régóta nem volt kedvem írni. Csak szemlélődtem, és vártam mit tesznek ezek a fiúk. Hogy vajon tanultak-e korábbi hibáikból. De nem kellett sok türelmi időt adni nekik, hogy kiderüljön: semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek az elmúlt időszakban.

Emlékeztek? Első bejegyzéseim egyike az volt, a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) – azaz az új diktatúra – megszületése után közvetlenül, hogy létrejött az új MSZMP. Érdemes elolvasni újra. Nem azért mondom, de így legyen ma ötösöm a lottón; sajnos nem tévedtem sokat.

Foglalkoztak a fiúk például a devizahitelesekkel? Már úgy értem, azon túl, hogy az egekbe tornászták (spekulációs szándékkal?) a svájci frank és az euró árfolyamát? Neeeem. Helyette bőszen gyártják a kormányhatározatokat arról, hogy „szolidarítunk” Olaszországgal, hiszen fontos, hogy a keresztet vissza lehessen tenni az iskolák falára… Na igen. Mit is várhatunk ezek után, meg azt látva, hogy a – saját bevallása szerint is – kommunistából átvedlett pszeudó-keresztény oktatási dzsunior miniszter helyreigazítást kér egy vicclapban megjelent szösszenet kapcsán. Azt, amit írtam: a szellemi csótányok már előmásztak a pöcegödörből és sütkéreznek a napfényben. Lesz itt feszület a falon, „melegen” ajánlott hittanóra, rend és fegyelem.

No de azért a 1140/2010-es kormányhatározat már tényleg kiverte a biztosítékot. Nem tudom, hogy mit kapott volna bármelyik korábbi kormány, ha ezt az egyébként ócska, az állampárt választási győzelmét hirdető szöveghez még csak hasonlót is kötelezően ki kellett volna rakni a közintézményekben. Mondjuk Rákosinál ez még elment. Meg előtte: a fasiszta és félfasiszta (Horthy) rendszerben. Na de most? Tényleg: miért nem mindjárt az első titkár, az elnöki tanács elnöke és az OGY elnöke fényképével együtt? Esetleg kis souvenir-méretű turul szobrocskát is tegyünk alá, oltár gyanánt, ha már a szobor úgyis törvénymódosítás miatt a helyén maradhat.

Sőt. Tartsunk reggelente a munkahelyeinken ismét szabad nép félórát. Mormoljuk el együtt az oltár előtt a NER alapokmányát. És utána a hiszekegyet is…

Ha ez így megy majd tovább, akkor hamar eljön az „ellenforradalom” – persze az is csak a szavazófülkékben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr432126838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása