Ami nem van, az nincs... ezt mondja Szijjártó AgitProp Péter, aki a meglepően korrekt interjú-kérdésekre folyamatos mellébeszéléssel és hazudozással válaszolt. A királyi tévé "Ma reggel" c. műsorában egy felvetésre reagálva úgy fogalmazott: "hogyha az Alkotmánybíróság valamiről nem tudja kimondani, hogy alkotmányellenes, az azt jelenti, hogy nem alkotmányellenes".

Azt hiszem, ez mindent elmond arról, hogy ezek a fiúk miként gondolkodnak.

- Kétharmados többséggel nem lehet kibújni a választói akarat teljesítése alól, tehát az a korszak véget ért Magyarországon, amikor a kormány az első akadályra meghátrált az elől, hogy teljesítse azt a vállalását, amelyet a választók testáltak rá - mondja az agitpropos, miközben látványos, hogy még Süveges riportert is a hányinger kerülgeti.

Hja, barátaim! A nép nevében, ha kell, az Alkotmánybíróságot is ledöntjük. A nép nevében mindent megteszünk, a népért. És hogy ki tudja, mit akar a nép? Hát persze, hogy azt csak a forradalomban született forradalmi párt tudhatja.

Nem hátrálnak. Hiába óv még a pártlap is mai vezércikkében a jogállam lebontásától.

Tegnap és ma sok jobboldali érzelmű emberrel, fidesz-szavazóval beszélgettem. És megkérdeztem őket egyenként: mondd, te arra adtad a szavazatot, hogy ezek lebontsák a jogállamot? Egyet kivéve (aki még tapsolt is annak, hogy a kicsi, közszolgaként összeszedett végkielégítéséből fizethet az állámnak - "Ez is a Gyurcsány miatt van!" - felkiáltással, de őt hagyjuk is), mind azt mondta: NEM! Ezt nem akarjuk!

Ideje tehát valódi összefogást keresni - és ehhez jó lenne egy autonóm, eddig nem kompromittálódott ellenzéki személyt találni vezérül. Olyat, akit a jobboldalon is elfogadnak (ez nem lehet sem Schiffer, sem Mesterházy, pláne nem Gyurcsány!). Egy civilt, aki a mozgalom élére állhat. Mert ezt a pusztítást az emberek többsége tényleg nem akarja. Ha a többség akart is egyértelmű felhatalmazást adni a fidesznek arra, hogy cselekedjék, biztosan nem akarta azt, hogy a jogállamot is lebontsa. Mert a kétharmadot lehet jóra is használni. Lehetne belőle építkezni, előre menni...

De nem! Nekünk Weimar kell! A forradalmi párt az építkezés helyett a rombolást választja. Megvolt már a Dreyfus-ügyük, és az AB tegnapi döntése a Reichstag felgyújtásával egyenértékű. Erre hivatkozva az utolsó akadályokat is eltakarítják a dübörgő totális állam útjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr812402481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása