A Népszabadság pénteki száma lehozott egy cikket, amelyben fideszes források "megmagyarázzák" a párt otromba lépését az Alkotmánybírósággal szemben. A lényege: az AB elleni támadásra azért volt szükség, mert ha az AB elmeszelte a 98 %-os adót, akkor könnyen elmeszelheti a magánnyugdíjpénztárak államosításáról, a teszkóadóról és hasonló intézkedésekről szóló törvényeket is. Márpedig, ha így tesz, akkor borul a költségvetés; nem lehet tartani az idén 3,8 %-os, jövőre pedig 3 %-os költségvetési hiánycélt.

Hiszi a piszi - mondhatnánk. Magam is azok közé tartozom, akik ezt legfeljebb az ügy egyik komponenseként látják. Lehet, hogy ez is belejátszott a mostani döntésükbe, de sajnos én nem tudom mögötte nem látni a sanda politikai szándékot. Lehet, hogy most "gúsba kötve" táncol a kormány, de a jogállam lebontására irányuló javaslat túlmutat mindazon, amely a cikkben leírva vagyon: az igenis az ellenzék (a másként gondolkodók) ellehetetlenítésére, és a totális hatalom kiépítésére irányul.

Gondoljuk csak végig. 

1) Ha igaz lenne, amit a kormány kommunikál (ti. az egész cirkusz arról szól, hogy a végkielégítések visszaszedését teljesítsék a választók felé), akkor egyrészt lehetne más jogi eszközöket keresni (pl. egyenkénti perekkel visszaszedni a tényleg jóerkölcsbe ütköző kifizetéseket), másrészt, ha ez nem megy - ad extremum - elég lenne az AB jogkörét csak a végkielégítések kapcsán korlátozni. De nem, ők az adó és költségvetési kérdésekben, no és persze a járulékok kapcsán is korlátozzák az alkotmányos jogorvoslatot.

2) Ha viszont az igaz, ami a cikkben van leírva (ti. hogy a költségvetés megóvása a cél), akkor ki kellene állni, és nyíltan ezt kellene mondani ("megígértük a zembereknek, hogy nem lesz megszorítás, márpedig félünk, hogy a megszorítás helyett kitalált különadókat is elmeszeli az AB"). Továbbá, elég lenne az AB hatáskörét egy olyan törvénnyel korlátozni, amely csak a 2010-ben tapasztalt válság felszámolására kivetett és konkrétan felsorolt adók felülvizsgálatát lehetetleníti el. A hatás - jogi szempontból - ugyanolyan lenne, mint a mostani Lázár-javaslat, csakhogy a politikai hatása egészen más. Az tényleg csak a válságról szólhatna, az AB jogosítványának jogi szempontból is deklarált egyszeri felfüggesztéséről (2010. március 31-én mondjuk hatályát vesztené az egész). Akkor az ellenzék sem hápoghatna igazán (sőt, lehetne rájuk mutogatni: "mer' az elmúlt 8 év sara..." stb.)

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy ez a jogállamiság szempontjából elfogadható lenne - sérülne így is, úgy is a jogállam - de egy kivételes helyzetet valóban egyszeri, valóban kivételes eszközzel lehetne kezelni. És ez talán nem verné ki annyira a biztosítékot.

De nem! A fiúk ennél szélesebb körben nyitnak maguknak kaput az alkotmányosság megkerülésére. Minden, ami költségvetés, és minden ami adó - ráadásul időbeli korlát nélkül. (Tudom, a Lázár megígérte, hogy csak az új alkotmányig, de hát ez csak egy politikai deklaráció (nem jogi) és ki hiszi el, hogy így lesz; nopláne, hogy az új alkotmány nem hasonló rendelkezéseket fog tartalmazni, ha lesz benne még Alkotmánybíróság egyáltalán).

Ez a javaslat tehát - meggyőződésem szerint - messze túlmutat a cikkben írtakon, és a jogállam lebontásának sokadik, de az első igazán komoly lépését jelenti.

Arról már nem is beszélve, hogy az AB felszámolása helyett volna más út is. Ki kellene állni, és elmondani: emberek, a gazdasági szabadságharcot elvesztettük! Kell a 3 %-os hiánycél, mert különben az is elvész, amink maradt. Lesz majd adócsökkentés, de csak 3 év múlva. És most reformok kellenek, nagy költségcsökkentés, és egy kis "nadrágszíj-húzás" (a megszorítás szó, ugye, nem szerepel a párt szótárában). Ez persze nem megy, mert akkor ugyanaz ismétlődne meg, mint az MSZP-vel 2006-ban.

Az a valóság tehát "emberek", hogy nem az AB, nem is a "szedett-vedett" alkotmány a gátja annak, hogy a költségvetést ma a fidesz másképp, mint a Lázár-féle javaslattal nem tudja megmenteni, hanem az a gátlástalanul hazug, populista politika, amellyel - úgy látszik - még ma sem tudtak szakítani. Éppen ezért, ne legyen kétségünk, hogy keresztülviszik mindezt.

Abban viszont erősen bízom, hogy ez tényleg az első lépés lesz nekik a lejtőn. A "zemberek" szeme pedig tényleg kezd kinyílni... A csendes többségé, csakúgy, mint 2002-ben. Emlékszel, akkor sem mi voltunk a hangosak, nem vettünk fel kokárdát, csak húztuk az x-et. Balra.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr582407310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szentesíthető-e az eszköz? 2010.10.29. 13:58:31

 Korábban már foglalkoztunk a magyar közéletet néhány napja tematizáló, az AB jogköreit szűkítő Lázárféle javaslatról. Megvizsgáltuk, hogy kommunikációs szempontból hatalmas baklövés; megállapítottuk, hogy a Fidesz saját maga adja meg az MSzP-nek ...

Trackback: Az orbáni úton 2010.10.29. 13:55:00

 Talán még te is emlékszel azokra az időkre kedves Árpád, mikor még iskolába jártál vagy alacsonyabb beosztásban dolgoztál, és bizony sokszor megfordult a fejedben, hogy ha majd kijárom az iskolát vagy ha magasabb beosztásba kerülök, akkor bizony ...

Trackback: Szellem a palackból 2010.10.29. 13:10:37

 Előzőleg már szó esett arról, hogy a Fidesz legújabb - Alkotmánybírósági jogköröket érintő - javaslata kommunikációs és PR szempontból baklövés, közjogi értelemben nem elegáns, ráadásul erősíti azt az időnként túlzó képet, ami már kétszer vezetet...

Trackback: A FIDESZ elefánt a porcelánboltban 2010.10.29. 13:09:01

Atyafiak, egyszer volt, hol nem, bár lassan úgy érzem inkább ne lenne. No, szóval volt egyszer egy ember aki csodás, avagy rémisztő (kinek-kinek a tetszése szerint) átváltozáson ment keresztül. Ez a Viktor gyerök egy elefánt lett a porcelánboltban!Mint...

Trackback: A politikus róka és holló meséje 2010.10.29. 13:08:40

Atyámfiai, ti tudjátok, vannak örökérvényű mesék és vannak olyan fabulák, melyek némi fantáziával gyakran megújulnak. Alaptörténetünk ismert, rókánk ravasz, hollónk szótlan, ám mindketten ugyanarra vágynak, a kövér sajtra. Végül vörös barátunk a h...

Trackback: A kisebbrendűségben szenvedő kondás meséje 2010.10.29. 13:08:04

Atyámfiai, kicsit elkésve, de remélem még tetszésetekre, szeretnék egy egyszerű mesével megörvendeztetni Bennetek.No, szóval, még mielött Viktor gyermekünk csodálatosan rettentő elefántiázisában nem szenvedett,melyről előzöleg írtam, hetyke kis ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.29. 13:18:20

a lónak a segge, az fog kinyílni szarás előtt nem az emberek szeme

dekonstruktőr 2010.10.29. 13:22:28

Egyetértek, de a dolog szerintem súlyosabb annál, semhogy egyetlen miniszterelnök vagy a kormány szándékairól lenne csupán szó: sajnos Orbán Viktor mindezt azért tehette meg eddig (bizonyára még egy ideig ezután is), mert az emberek túlnyomó többségét egyáltalán nem érdeklik a demokrácia intézményei, nem ismeri ezeket és nem hisz bennük. Erre a közönyre építhet a kormány. Talán most túllőttek a célon. Hálistennek.

belekotty 2010.10.29. 13:26:20

@Blassius: 2002-ben is, egy viszonylag jó gazdasági környezetben is elzavarták Viktort, ennél kisebb dolgokért.
Nagyon sokat kell javulnia a pénzügyi helyzetnek hogy 0. Viktornak ezt elnézzék.
Már ha lesz választási alternatíva.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:32:07

hazudunk reggel, hazudunk délbe, hazudunk este meg éjjal is, csak még plusszban kihirdetjük a nyenyit és totál hülyére vesszük a fülkeforradalmista népet is bónuszként !! Ez orbánkirály magyarországa 2010-ben !!

Spanish VVax 2010.10.29. 13:32:53

@phaszfej: férges vagy, fordulj orvoshoz, majd kihajtja belőled.

Fideszman 2010.10.29. 13:45:27

"A Népszabadság pénteki száma lehozott egy cikket,"

Na innentől nem is olvastam tovább, még a végén kimossák az agyam ilyen szennyel. Jó lesz ha hozzászoktok kedves komcsi elvtársak, hogy mától kuss a nevetek. Örüljetek, hogy nem ültök hamarosan gyurcsányi mellett egy cellában.
Nem kellene elfelejteni az elmúlt 8 év kommunista diktatúráját ami abból állt, hogy szegény ártatlan tüntetőket vertetek félholtra azonosító nélküli pártkatonákkal akik rendőrnek voltak beöltöztetve. Európa szégyene voltunk a gyurcsányi diktatúra alatt, most viszont mindenki minket másol, pl bankadó.

dekonstruktőr 2010.10.29. 13:46:50

@Blassius: Valószínűleg nem fog kinyílni túl sok szem, de az alkotmányosság elleni támadás gyakorlatilag mindenkinek sérti a jogait és amint ez a tény kezd az emberek életében konkréttá válni, felerősödhet a szembefordulási hajlandóság. Ez még mindig nem a szem kinyílását jelentené, hanem csak a saját személyes érdek felismerését.

Gandalf Garaboncias 2010.10.29. 13:58:41

"elég lenne az AB hatáskörét egy olyan törvénnyel korlátozni, amely csak a 2010-ben tapasztalt válság felszámolására kivetett és konkrétan felsorolt adók felülvizsgálatát lehetetleníti el"

Tudsz erre mondani egy konkrét, elfogadható és jogilag is kifogástalan módosító javaslatot? Tudod, hogy létezhet ilyen megoldás, vagy csak tippelsz?

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:02:37

@Pisti, az aragorn: Nem tippeltem semmire, ezért nem igazán értem a hozzászólást. De az biztos, hogy az alkotmánybíróság szerepe nem egy kis cég működési szabályzata, amit csak az éppen aktuális válsag miatt módosítunk. Ez nonszensz.

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.10.29. 14:04:21

@Pisti, az aragorn: Pontosan úgy, mint ahogy most csinálják a 98 %-os adóval. Bele kell írni az Alkotmányba.

nem nemsiker_s 2010.10.29. 14:13:02

Az én szemem már a rendszerváltás előtt kinyílott, következésképpen egyre jobban tetszik amit a Fidesz csinál. Örüljetek liberál komcsik, hogy nem teszik veletek ugyanazt, mint anno a ti, vagy a ti elődeitek a rákosi rendszer alatt az ellenzékkel tettek.
Az elsők között fogom támogatni a kormányt, ha akár a demokrácia korlátozásával is, a magatokfajta néphülyítő, adóforintokat talicskával elhordó, elvtelen és korrupt kártékony lényeket nem engedi még csak szóhoz jutni sem.

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:15:18

Kedves komcsizó hozzászóló (érdekes megszólítás egy országban, ahol egyáltalán nem léteznek kommunisták), a szoc-lib kormányok egyikének sem volt olyan rossz sajtója, mint Orbánéknak. De tegyük fel, hogy valóban diktatúrában éltünk 8 évig, bár ezzel a szóval nem kellene dobálózni, mert már most alig jelent valamit (én 19 évet éltem diktatúrában és az tényleg az volt), de ebből még nem következik, hogy a szocialistákon hajdan az alkotmányosságot számonkérő fidesz, most nekiront az alkotmánybíróságnak. Hacsak saját magának nem akar végletesen ellentmondani, de ha igen, akkor ezek után nehéz a hazugság szót Gyurcsány Ferenc nevéhez kötni...

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.10.29. 14:16:26

@nemsiker_s: A te szemed, "barátom" a rendszerváltás előtt sem volt nyitva. Vak vagy te, mindenki láthatja.

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:24:51

@nemsiker_s: Nemsikernek szeretném jelezni, nem bánnék egy kis talicska pénzt, mert 39 évesen, három diplomával, egy doktorátussal és két világnyelv magasszintű ismeretével albérletben lakom, pedig elég jó állásom is van. Hozzám hasonlóaknak az előző rendszerben (legalábbis a hetvenes évek után), az én koromban volt lakása...

BTA 2010.10.29. 14:28:44

@nemsiker_s: áruld már el, mi a különbség az eddigi kormányok között... megsúgom: SEMMI. Kivétel nélkül mind "néphülyítő, adóforintokat talicskával elhordó, elvtelen és korrupt kártékony". Szóval ha tényleg olyan nagyon kinyílt volna a szemed, akkor már erre is rájöttél volna...

Jerky_Master 2010.10.29. 14:31:47

nem baj. legalább rendbe rakják a lopós exkormány-és haver-tagokat, és a szélsőjobbot is.

gitáros 2010.10.29. 14:34:29

@lázár jános a fidesz segglyuka:
A hozzád hasonló ostoba, megvezethető barmok miatt kapott ez a csürhe ekkora felhatalmazást. (Na meg persze a választójogi törvény miatt, amelyik feles győzelemből kétharmadot varázsol a parlamentbe.)
Aztán amikor észreveszed, hogy továbbra is te vagy a fasz rosszabbik végén, mehetsz megint a Kossuth-térre "forradalmárt" játszani. Hülye.

gitáros 2010.10.29. 14:35:16

@nemsiker_s: Na, ez meg a másik észlény...

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:37:08

@BTA: Részben egyetértek veled, de mégis vannak fontos különbségek. Antall József nagyon komolyan vette az ellenzéket, pedig az agyba-főbe püfölte folyamatosan. Számára egyértelmű volt, hogy az ország közös, függetlenül attól, hogy ki mit tart jónak vagy helyesnek. Ez az amit Viktorék felrugtak. Ezt a szocik sem merték megtenni, mert az előző rendszerben megtanulták (az okosabbja legalábbis, hogy tiszteletben kell tartani a vélemények sokféleségét, mert különben az emberek fellázadnak. A szocik bűne viszont a korrupció volt és részben ennek köszönhető most Orbánék kétharmada, de ebből még nem következik sem az, hogy ezek egyformák lettek volna sem az, hogy Viktorék bárkinél különbek lennének.

nem nemsiker_s 2010.10.29. 14:37:29

@dekonstruktőr:
"Nemsikernek szeretném jelezni, nem bánnék egy kis talicska pénzt, mert 39 évesen, három diplomával, egy doktorátussal és két világnyelv magasszintű ismeretével albérletben lakom, pedig elég jó állásom is van. Hozzám hasonlóaknak az előző rendszerben (legalábbis a hetvenes évek után), az én koromban volt lakása... "

Hmm...
1. A Rózsadombon is lehet kéglit kivenni, úgyhogy ez nem mond semmit.
Meg aztán vannak olyan szituk, amikor kifejezett előny, ha (legalábbis papíron) nincs magántulajdonunk.
A kégli más nevén van, de tulajdonképpen a bentlakó szerzeménye.
Kérdezd meg az elvtársakat, tudnak mondani egy két trükköt.
2. Itt mindenki azt ír magáról amit akar.

nem nemsiker_s 2010.10.29. 14:44:41

@BTA: "áruld már el, mi a különbség az eddigi kormányok között... megsúgom: SEMMI. Kivétel nélkül mind "néphülyítő, adóforintokat talicskával elhordó, elvtelen és korrupt kártékony". Szóval ha tényleg olyan nagyon kinyílt volna a szemed, akkor már erre is rájöttél volna... "

Ember itt az arányokról van szó. A szocik ipari méretekben művelték a lopást, és kurvára leszarták, hogy mi tudunk e róla, vagy hogy mit szólunk.
Most viszont a légi fotózás kapcsán a jelenlegi kormány finoman visszalépett.
A szoci kormány viszont magasról leszarta, hogy nekünk az M6-os alagutakkal kapcsolatban, vagy a metró beruházásról mi a véleményünk. Hogy fletó szavaival éljek "megcsinálták"

nem nemsiker_s 2010.10.29. 14:48:07

@gitáros: "megvezethető barmok miatt kapott ez a csürhe ekkora felhatalmazást."

Nekem 2006-ban jutott eszembe ugyanez.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.29. 14:49:28

Orbán rokon , fiatal egyetemisták!

Ha jól nyaltok segget, van otthon villanyvonat meg "mecsbox", a fideszes jó oligarchák között van rokon, koma, jó barát, akkor bizton számíthattok a diplomaosztás !kivétel Dájcs fürj Tamás/ után egy óriás cég első számú vezetői kinevezésére.
Vezetői gyakorlat az ne legyen!

Lásd O. Viktor sose dolgozott oszt, sokszor bukott miniszterelnök, király lett!

Reméljük Vitézy Dávid rokon legyőzi az ördögöt / O. Viktort /, mint a bábmesében a Vitéz László is!

Készülj az első tüntetésre!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.29. 14:51:52

Minden határon túlmegy amit ez a fidesz csürhe csinál. Ezeknek semmi se szent, semmibe veszik a független, szakértői testületeket, csak mert nekik nem tetsző döntést hoztak.

ORBÁN TAKARODJ!

nem nemsiker_s 2010.10.29. 14:54:34

@Orbán neked az AB határozata se elég, mi lesz itt?:
"Minden határon túlmegy amit ez a fidesz csürhe csinál. Ezeknek semmi se szent, semmibe veszik a független, szakértői testületeket, csak mert nekik nem tetsző döntést hoztak.

ORBÁN TAKARODJ!"

Félted a végkielégítésedet ?

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:55:23

@nemsiker_s: Ha az alkotmány védelme veszélybe kerül, akkor ha téged jogtalanság ér, csak abban az esetben lesz értelme jogsegítségért fordulnod, ha van egy barátod kormánykörökben is. Itt is arányokról van szó... Az alkotmánybíróság a rendszerváltás óta tabu volt, mert ha a bírónak sárgalapot adunk, akkor a meccs elveszíti az értelmét. Akkor mindenki úgy rug, ahogy akar. Most azt fogod mondani, hogy eddig is így volt. Nem így volt. A visszaélések, kiskapuk rendszere és a rendszer teljes birtokbavétele nagyon is különböző dolgok. Ha így lett volna, például Hagyó nem lenne most rácsok mögött.

dekonstruktőr 2010.10.29. 14:55:55

@nemsiker_s: Aha. És honnan tudhatom, hogy ki vagy te?-:)

Fideszman 2010.10.29. 14:56:18

@gitáros: az ilyenek miatt mint te ment tönkre az ország 8 év alatt. Elloptatok mindent amit lehetett, volt olyan pénz amit visszavittetek az államkasszába az éjszaka leple alatt, hogy nappal újra ellophassátok, ennyire mániákusan hazug tolvajok vagytok. Vége a gyurcsányi diktatúrának ami nyomorba taszította az országot. Orbán Viktor helyreállítja a demokráciát ahol ilyen tolvajok nem lophatnak tovább. VIKTOR VIKTOR VIKTOR

dr kíváncsivagyok 2010.10.29. 14:58:09

@lázár jános a fidesz segglyuka: Jó kis irónikus hozzászólás ! ( Vagy nem az ?!)

cassander 2010.10.29. 14:58:58

Nyílt levél Dr. Navracsics Tiborhoz és Dr. Salamon Lászlóhoz

Tisztelt tanár urak!

Önök mindketten neves egyetem jogi karán oktatnak jogásznak készülő fiatalokat.

Ízlelgessék egy kicsit egyes szám első személyben, hogy kormányukkal mit tesznek, illetve fognak tenni!

"Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette egy javaslatunkat, és megsemmisítette azt.
Erre mi még aznap benyújtottuk a javaslatot ugyanúgy, és bejelentettük, hogy szűkítjük az Alkotmánybíróság hatáskörét, hogy újra már ne vizsgálhassa meg - és még sok mást se vizsgálhasson."

Kegyetlen, hihetetlen valóság - és sajnos itt nincs "de" és semmilyen aktuálpolitikai magyarázkodás, másra mutogatás. Ezt Önök teszik, Önök erre készülnek, és erre nem mentség, hogy mit tettek az elődeik.

És egy politikust, így Önöket is, a saját tettei minősítenek az utókor, vagy ha valakinek úgy jobban tetszik, Isten ítélőszéke előtt, nem pedig a saját szavai vagy az elődei viselkedése.

Több nap eltelt, és Önök nem álltak ki azt mondani, hogy demokratikus jogállamban ilyet egész egyszerűen nem lehet csinálni? Hogy NINCS OLYAN OK, ami miatt ez megengedhető?

Ha én a jogi egyetemen az Önök hallgatója lennék, ezek után minden előadásukon, vizsgáztatásukkor "az arcukba nevetnék": hogy higgyem el egy szavukat is a jogról, az eszmékről, a jogállamról, a törvények szelleméről?

Salamon úr!
Ezt még az ellenfelei által "pufajkásgyilkosozott" Horn Gyula sem tette meg! Pedig megvolt a kétharmadja hozzá... A klasszikus "régi kommunista" is tisztességesebben viszonyult a jogállamhoz, mint Önök?
Ezek után hogy higgyük el egy nemes gondolatának őszinteségét is a készülő új alkotmány kapcsán? Mennyire lesz hiteles az Önök által megírni készült új alkotmány, ha a jelenlegivel így bánnak? És hogy várjuk el bárkitől a következő évtizedekben, hogy ha kormányra kerül, tartsa tiszteletben az új alkotmányt?

Navracsis úr!
Húsz év múlva, ha visszatekint, nevetséges, pitiáner dolognak fog tűnni a konkrét indok, ami miatt most arcul csapják, véglegesen aláássák a magyar jogállamiságot - és a jövendő új alkotmányuk legitimációját.
Ha a mai Alkotmánybíróság jogköreinek elvonását megszavazza, azt kívánom, hogy élete végéig minden alkalommal jusson eszébe, amikor belép a patinás egyetem kapuján: "a jogállamiság elveiről én már nem beszélhetek tisztességgel".

Tisztelt tanár urak!

Önök pontosan tudják, hogy a 98%-os különadó itt csak egy ürügy: ha akarják, lesz, alkotmányosan - de ha nem, az sem lényegi kérdés.
Hiszen itt ennél sokkal többről, a magyar jogállamiság alapjairól van szó.

És ha hallgatnak, netán nem voksolnak, és párttársaik "Önök nélkül" átviszik az alkotmnymódosítást - az sem több képmutatásnál...

Még nem késő...

Önöknek van lelkiismeretük. Ha most nem tesznek semmit, sőt, megszavazzák az Alkotmánybíróság porig alázását és gyakorlatilag lerombolását aktuálpolitikai érdekekből - akkor ugyan lehet, hogy lesz majd új alkotmány, és lehet, hogy egyszer majd jobbra fordul az ország sorsa is,

de ezt a két-három hetet életük végéig szégyellni fogják.

Egy választópolgár,
aki családos lévén nem meri kiírni a nevét, mert félti az egzisztenciáját.

Fideszman 2010.10.29. 14:59:02

@kíváncsivagyok: 12 éve gyűjtök kopogtatócédulákat a fidesznek, minden naggyűlésen ott vagyok a színpad jobb oldalán elöl, közel Semjén Zsolthoz és Kudlik Júliához. Döntsd el hogy igazi fideszes vagyok e vagy olyan kis komcsi mint te.

dr kíváncsivagyok 2010.10.29. 15:02:09

@nemsiker_s: Tán már a fákat is válogatjátok az akasztásokhoz ?

dr kíváncsivagyok 2010.10.29. 15:05:36

@lázár jános a fidesz segglyuka:
Meggyőztél . Fideszes vagy ! ( Vagy provokátor ? Mert elég ostobán "ortodox" az írásod hogy az legyél ?!)

nem nemsiker_s 2010.10.29. 15:06:57

@dekonstruktőr:
Tudod mi a demokrácia ?
Ha téged egy gazdag ember, vagy a kormány onnan a magasból lehugyoz, neked van jogod visszahugyozni.
Persze odáig te nem tudsz elhugyozni, de legalább megpróbálhatod.

A demokrácia megnyirbálása kétféleképpen történhet,
1. hogy te még csak vissza sem hugyozhatsz, (ez történt a szocializmusban)
2. Senki se hugyozgassa le a másikat.

Én annak a jeleit látom, hogy most a második variáció készül, és nekem tetszik.

nem nemsiker_s 2010.10.29. 15:11:01

@kíváncsivagyok:
"Tán már a fákat is válogatjátok az akasztásokhoz ? "

Még egy kis kíváncsiság rád férne, akkor rájönnél, hogy bornírt amit kérdeztél.

high up 2010.10.29. 15:17:18

Azok a komcsi rajongók akik tapsolva nézték végig az elmúlt 8 évben az elkúrást meg a tömegbe lövetést meg a talicskában ellopott közpénzeket, most itt ugrabugrálnak az ö értelmezésük szerinti demokráciáért. Hát ez az ami a 85%-nak nem kell.

A maszop rajongók jobban tennék ha rápillantanának a népszerüségi listákra, a megértenék, hogy ök politikai kihalásra vannak ítélve.

Fideszman 2010.10.29. 15:18:14

@kíváncsivagyok: Na egy újabb név amit jelenteni fogok a megfelelő embereknek.
Egyet tudok, ma Magyarországon, Orbán Viktor az egyetlen becsületes politikus. A többi fidesz vezető is valószínűleg az, de őket nem ismerem annyira mint a jelenlegi miniszterelnököt. Ő nem hazudott reggel délben és este mint az egyik korábbi, kommunista diktátorunk. Nem nevezem meg mert mindenki tudja, kiről van szó. Arról, aki a jó barátai segítségével milliárdok ezreit, évi kb 5000 milliárdot tüntetett el az államkasszából külföldi offshore számlákra, amiket az ilyen "kíváncsivagyok" félék megpróbálnak hamukázással meg félrebeszéléssel elsimítani. A másik ilyen a libás gordon, aki még jobban eladósította az országot akkor amikor arra semmi szükség nem volt. Ahogy most sincs szükség az IMF hiteleire. Szépen haza lettek zavarva ahogy kell. Majd a bankok és a mocskos maszop közeli oligarhák és a külföldiek kifizetik a számlát, elég volt hogy a kisemberrel fizettetik meg a válságot.

Fideszman 2010.10.29. 15:21:32

@high up: Erről van szó, végre egy igazi értelmes ember. Én sose fogom elfelejteni a szemkilövetést, a kínzásokat a fogdákban, ahol ártatlan fideszesek adták a vérüket a hazáért. Ők szembeszálltak a kommunista rezsim elnyomó uralmával és az azonosító nélküli álrendőrőkkel, akiket a maszop pénzelt. Ők 56 igazi örökösei, akik most békésen ünnepelhettek végre, miután Budapest újra a nemzet része lett, így már csak akkor történhet véres leszámolás újra, ha a komcsik erősködi akarnak.

Dub hadnagy 2010.10.29. 15:25:38

Amint már egy másik fórumon is kifejtettem, segglyuk barátunk csak élczelődik.

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.10.29. 15:28:00

@lázár jános a fidesz segglyuka:
@ high up:

Mindig ez van. Ha elfogynak az érvek, jön a kommunistázás. Próbálj már meg értelmesen érvelni a jogállam lebontása mellett - mert a komcsikra mutogatás sovány, mint a téli nyúl.

Fideszman 2010.10.29. 15:29:43

@Dub hadnagy: Muszáj az ilyen maszopos libsibérencekkel élcelődni, akik azért kapják a fizetésüket, hogy a demokráciáért rettegjenek. Pont ők rettegnek, akik az elmúlt 8 év kommunista diktatúrájának a haszonélvezői voltak, te jó ég.

vénkujon 2010.10.29. 15:32:14

@phaszfej: sajna az a viszketés az aranyér "előszele"...

@lázár jános a fidesz segglyuka:
neked is adtak ilyen tudatmódosító cukorkát , oszt befordútál tőle mi?:)
Ne hagyd abba! Harcolj!

Fideszman 2010.10.29. 15:36:50

@Sztahanov, Alekszej Grigorjevics: Érveket akarsz? figyelj:

Szemkilövetés, hazugságok reggel délben este, gumilövedékek fejmagasságba lövése azonosító nélkül, kínzások, viperával a gyerekei szeme láttára megvert, nagycsaládos, ártatlan fideszesek (3 ilyen eset volt), földön agyonrugdosott mozogni képtelen huligánok, Budapest 20 éves rabságba taszítása majd szisztematikus kifosztása és tönkretétele (demszky), oligarháknak átjátszott ciprusi offshore számlák lopott milliárdokkal együtt, határon túli magyarok semmibevétele lerománozása és elárulása, sukoró, hagyó miki és a nokiás dobozok, maszopos polgármesterek százainak sikkasztás gyanús esetei, hányat soroljak még te bérrettegő?
süti beállítások módosítása