Kolontáron születőben van az új tiszaeszlári per. Avagy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Dreyfus-ügye. Félek, nem ez lesz az utolsó.

Mint tudjuk, Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. vezérigazgatója előzetes letartóztatását nem rendelte el a Veszprémi Városi Bíróság. Azért, mert nem találta bűncselekmény alapos gyanúját. 

Micsoda? Hát lehet ez? Ha maga az első titkár jelentette be az alkotmányozó nemzetgyűlés előtt, hogy Bakonyit őrizetbe vették? Ha a mindig pártatlan ügyészség kezdeményezte az előzetest? És akkor, amikor mindenki a napnál világosabban látja, hogy a gazdag mágnások bűncselekményt követtek el, jön egy bíró, és nem rendeli el az előzetes letartóztatást? - vonhatják össze szemöldökeiket a pártközpontban.

Nos, ha eddig nem volt elég a hecckampányból, (kezdve a felelősök - egyelőre bizonyíték nélküli - megnevezésével, folytatva a cég kvázi-államosításával), akkor a HírTV az este még rá is tett egy lapáttal. Alantas módszerekkel többször kiemelte a fenti "szégyenteljes" döntést hozó bíró nevét (hadd tudják szerte az országban, kit kell köpködni, esténként otthon telefonon zaklatni), majd kedvenc száguldó riporterüktől megkérdezték, hogy Kolontáron mit szóltak a végzéshez. A riporter sebtiben közvetítette is: az emberek nagyon meglepődtek; azt gondolják, hogy a pénz az nagy úr, de hát a bűnös előbb-utóbb elnyeri büntetését.

Mintha a bírót megvették volna. Mintha a gazdag Gyurcsány-közeli haverok "mindig megúszhatnák." 

Én azt mondom: eddig, és ne tovább. Éppen elég baj, hogy 9 ember meghalt. És miközben az okokról mindenki csak találgat, egyesek fejében - élén az első titkárral - már kész az ítélet: bűnös! (Emlékeztek: "Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet.")

Elvtársak! Nem tudjuk, hogy bűnös-e a bakonyi Dreyfus. De hogy előbb ki kellene vizsgálni az ügyét, mielőtt bűnösnek bélyegezzük, az biztos. Jó, hogy erre egy városi bíró felhívta a figyelmet. Kijózanító.

Ahelyett, hogy Illés Zolika környezetügyi népbiztos és főnöke ámokfutással hajhássza a népszerűséget, tovább heccelné az amúgy is szerencsétlenné vált embereket, tessék a közvélemény - és persze a hatóságok - elé tárni a bizonyítékokat! Azokat, amelyek a mai vádakat megalapozzák. Addig pedig: pofa be, alapállás!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr82370087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drcambridge 2010.10.14. 09:33:23

Ember! A bakonyi nevű tömeggyilkosnak rács mögött a helye!
Mindenki tudja, aki már volt cégvezető vagy cégvezetői körben, hogy nem csak papíron ő a felelős a kilenc ember haláláért és több ezer ember lúggal megfertőzéséért.
Minden nagyobb cégnél van műszaki igazgató és különféle középvezető, de ilyen horderejű kérdésekben, mint az évek óta szétrepedő gát, csak egyetlen ember dönthet: "Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. vezérigazgató"
Bombát gyártott, ölt vele, rács mögött a helye.

Én inkább azon csodálkozom, hogy mekkora kommunista lehetett az, aki kiengedte az előzetesből?
süti beállítások módosítása