Ezt rendesen félrekamerázta a Gyuri... A hírek arról szólnak, hogy Matolcsy gazdasági népbiztos "előremenekül", mert hát megorrolt rá az első titkár. Azért, mert a zárszámadási törvényjavaslatban megdícsérték Bajnaiékat. Meg azért, mert az IMF-fel való tárgyalások megszakadása is kellemetlen volt, és még számos egyéb, apróbb-nagyobb baki köthető a nevéhez.

Erre pénteken a népbiztos úgy látta jónak, hogy bűnbakká teszi egyik helyettes államtitkárát (nem mellesleg: ezzel odavághatna egyéb államtitkároknak is a kormányban, így akár Naszvadinak és Vargának is); mentve vele saját irháját.

Tegnap még csak arra lettem figyelmes, hogy a HírTV, a párt odaadó és kritikamentes szócsöve cikizi Gyurkát (nem először, egyébként), miután ő félreérthetetlenül belemondja a kamerába: igen, 2011. január 1-től lesz egykulcsos, családi jövedelemadó. Ezt aztán tromfolja rögtön a kormánnyal szemben ellenségesnek nem nevezhető csatorna azzal, hogy közvetlenül utána a "szakértőt" szólaltatja meg, aki közli: ez 2013 előtt egyszerűen lehetetlen. Még arra is volt erejük, hogy a szocialistákat is éppen ennek kapcsán, véletlenül egy értelmes mondatot bevágva szólaltassák meg: a gazdasági kormányzat össze-vissza beszél (és tényleg).

Ma meg olvasom az indexen: az első titkár nem írja alá azt az okiratot, amely a szőnyeg szélére állított helyettes államtitkár felmentéséről szólna...

Ha én lennék a népbiztos helyében, bizony még ma benyújtanám a lemondásomat. Mi ez, ha nem selyemzsinór, drága elvtársak?

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr902327108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása