Ha ezt a Kádár et. látná... Mint tudjátok, az első titkár levélben üzent megint: legyen mein Stumpf az alkotmánybíró.

Sőt, szépen be is csomagolta: egyet jelölök balról, egyet pedig jobbról. Biharit azért jelölöm, mert hát a pártnak baloldali szavazói is vannak, és ők, ugye, elvárják, hogy legyen alkalmas baloldali alkotmánybíró... Ezt az elképesztő pofátlanságot: miért nem mondja azt, hogy Biharinak, ennek az opportunista pojácának jár még két évig jutalom azért, mert gyalázatos jogi érvelésével lehetővé tette a "szociális népszavazást"?

És a Stumpf? Minek őt jelölni egyáltalán? Ha már őt is jelölni lehet (pontosabban, ugye, az első titkár jelölése egyenlő a megválasztással), akkor miért nem mondják inkább azt helyette, hogy nem is kell Alkotmánybíróság!

Minek fenntartani egy nagy hivatalt, sok okoskodó jogásszal és a sameszaikkal? Adjuk oda a szolgálati kocsikat és az alkotmánybírósági dolgozók/bírák fizetését az árvízkárosultaknak. Teljesen fölösleges bohóckodni: nem kell köztársasági elnök sem, nem kell AB sem. Elég, ha az alkotmányzozó nemzetgyűlés kövér elnöke, meg az első titkár és (mondjuk hozzá még, hogy hárman legyenek) az agit-propos összeülnek: ők együtt a minisztertanács, a népköztársaság elnöki tanácsa, az alkotmányügyi tanács is egyben. Az Országgyűlést meg hagyjuk - az a kommunizmusban is volt.

Ja, és az utolsó, mielőtt eloltja majd a villanyt és beteszi az ajtót, írja már ki rá, hogy hazánkban a demokrácia átmenetileg zárva.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmunkas.blog.hu/api/trackback/id/tr422156101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A parlamenti többség valódi ellensúlya: az Alkotmánybíróság, nem pedig az elnök! 2010.07.17. 10:29:37

A legtöbb országban mára leginkább az alkotmánybíróságok töltik be a korábbi felsőházak, második kamarák funkcióját. (Fotó: mkab.hu) Tegnap az Országgyűlés megválasztotta az új köztársasági elnököt. Sokan attól félnek, hogy Sólyom László Schmitt Pá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.07.16. 21:04:25

Egy vicc az egész fidesz, orbán akkora barom hogy nem igaz. hogy lehet ekkora szarházi valaki, hogy olyan embereket jelöl a legfontosabb poziciókba, akiknek halvány fingjuk sincs az egészről. előbb domokos mint ász elnök, aztán schmitt k.e., most meg ez. visszaél a hatalmával, és nagyon reméleem, hogy ez még jól vissza fog ütni neki. orbán vektor, itt az idő elhúzni

Brawn1 2010.07.16. 21:09:58

Én még mindig azt nem értem, mit keres a minisztériumban Nagy Róza és Virág Rudolf elvtárs. Tényleg jól mondta egyszer valaki a Fideszre az elszámoltatással kapcsolatosan még a választások előtt: "Holló hollónak nem vájja ki a szemét".

loláb 2010.07.16. 21:11:18

Amikor nem volt kétharmados többsége egy pártnak, akkor is az egyet jobbról, egyet balról elv érvényesült az alkotmánybírók kiválasztásánál, így teljesen érthetetlen, hogy ez most miért probléma.

Ja, dehogynem: mert Orbán jelölte őket önállóan, és nem pedig az mszp-fidesz tárgyalások eredménye két név.

Ha a két név kiválasztása mögött az elmúlt 12 évben szokásos osztozkodás állna, akkor most mindenki Bihari Mihály (egyébként meglévő) alkotmánybírói erényeit taglalná, és Stumpfot, mint a kompromisszumal járó szükséges, de elfogadható rosszt emlegetné.

Bergeroth 2010.07.16. 21:11:59

Érik már azaz "orbán takarodj", nagyon érik!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.16. 21:13:39

ORBÁN TAKARODJ... ÖRÖKRE ÉS A JÓ BÜDÖS FENÉBE.
Az ország élősködője és hiénája!

manager2008 2010.07.16. 21:14:26

Alkotmánybírónak a Vidámpark igazgatója lenne a legjobb. Neki már van gyakorlata, és a Soproni sört is jól tudja csapolni.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.16. 21:21:55

Érthetetlen, hogy a fidesz miért képtelen alkalmasabb jelöltet választani Stumpfnál, akibe szakmailag nem lehet belekötni.

Az egy dolog, hogy megbízható embert akarnak mindenhova, de nem lehet olyan megbízható embereket találni, akik szakmai szempontból is kifogásolhatatlanok? Ennyire szűk a szakértői körük?

batador 2010.07.16. 21:23:02

@loláb: Hellóka! Csak az az egyetlen apró agond, hogy Stumpf teljesen alkalmatlan, mivel soha semmilyen köze nem volt az alkotmányjoghoz, semmilyen komoly tudományos tevékenységet nem tud felmutatni és a (még) hatályos törvény szerint nem felel meg a megválasztás szabályainak... ennyi a bibi

Naki vagyok kerdojel 2010.07.16. 21:24:02

Hát ez beszarás. Fingom sincs, ki az a Bihari Mihály, de Stumpf egy politológus, aki Orbán kancelláriaminisztere volt az előző Orbán kormány idején. Ja, hogy van jogi diplomája - az a szomszéd Jocónak is van. Ez nagyon kevés. Ráadásul nagyon kilóg a lóláb - már megint egy régi haverját ülteti be valahová. Hát ennyi eszed sincs, Viki?
A másik ultragáz pedig Kövér, mint házelnök. Viki, nálad teljesen elmentek otthonról? Értem én, hogy régi cimbi, meg biztos jókat söröztök együtt, de ezt má meg hogy?
Ne legyen igazam, és legyen Kövér jó házelnök, Stumpf pedig kitűnő alkotmánybíró. Azonban komoly összegeket erre nem tennék.

Hülyék.

Naki vagyok kerdojel 2010.07.16. 21:28:53

Azt kifelejtettem, hogy mivel nem tudok semmit róla, lehet, hogy Bihari Mihály is tök alkalmatlan. De most Stumpfról akartam írni.

Amúgy nincs bajom egyébként Stumpffal - néha még a Fideszt is fikázta. De alkotmánybíró azért már inkább mégse legyen. Vagy akkor legyek én is az!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.16. 21:34:07

Az utóbbi 20 évben állítólag "demokrácia" volt, aztán mire jutottunk vele?

Se új alkotmány, se kisebb parlament, se euró bevezetés, se semmi látványos fejlődés 20 év alatt.

Most legalább van egy újabb esély, hogy akarnak tenni megtehetik.

A hatalommal lehet élni, és visszaélni.
Reméljük az első lesz többségben!

4 éven belül minden kiderül.

Ha egy haladni akar, miközben hárman fékeznek és pakolják az ellensúlyokat, akkor ezzel a módszerrel nem viszi soha semmire az ország.

Bergeroth 2010.07.16. 21:40:56

Nekem egyre biztosabban az kezd körvonalazódni, hogy viktor diktatúrát épít, ahol minden az ő kezében összpontosul és minden szálat ő mozgat majd.
Na most, az ő meg a fidesz múltjával, ez rosszabb lesz, mint ami 1989 előtt volt.
Egy sértődött egoista és a diktatúra találkozása, mindezt egy korlátlan hatalmi helyzetben.
Ebből vagy diktatúra lesz vagy anarchia.

dr. médiafigyelőbété 2010.07.16. 21:45:15

Stumpf,amint alkotmánybírói talárban,méltóságteljes ábrázattal "bölcselkedik"?
Közröhej!!!

bass.gitár 2010.07.16. 21:46:25

Új funkciókra van szükség! Állást a Bibó kör tagjainak, a volt kiszfiúknak, és minden jó barátnak! A 2 milliós bruttó fizetés nem lesz elég! Több pénzt a fiúknak!

phaidros 2010.07.16. 21:46:56

Stumpf is baloldali jelölt. Akkor lépett be az MSZMP-be karriert építeni, amikor már mindenki kifelé lépett belőle.

Amúgy meg teljesen törvényes, az alkotmány és a demokrácia kereteibe belefér, amit Viktor csinál. Max. az lehet, hogy a demokráciával baj van.

irónika 2010.07.16. 21:51:49

Ha semmihez nem értesz csak a poltikához és egész életedben ellenségképeket vizionálsz, akkor nem lesznek új barátaid. Nem bízol senkiben csak a régi arcokban, harcostársakban. Mindenki más gyanús, ha ellenséges azért, ha kedves, akkor meg azért.
Ilyen esetben nem az a kérdésed, hogy Stumpf mihez ért vagy mihez nem, hanem az, nála jobb jelölted nem lehet.
Az országnál jobban csak Orbánt sajnálom. Félek, hogy a népakarat idővel elzavarja és vagy börtönben végzi, mert oda juttatják vagy diliházba, mert nem fogja föl, hogy Őt, aki jót akart, nem értették meg az emberek.
A baj csak az, hogy a Jobbiknál, még ő is jobb, de Viktátorunknak nincs esélye kivédeni a Jobbik előretörését.

irónika 2010.07.16. 21:54:52

@Akitlosz: Te tényleg elhiszed, hogy 20 év alatt semmi sem fejlődött látványosan?
Vagy úgy gondolod, hogy Németország 1965-ben már jobban élt mint most mi? Viccelsz?

CyranodeBergerac 2010.07.16. 21:54:52

Én is jogász vagyok, meg államvizsgáztam is alkotmányjogból valamikor. Akkor most lehetnék én is alkotmánybíró? ja nem mert túl fiatal vagyok. Nem baj, majd beleöregszem a székbe :)

Alvarez 2010.07.16. 21:55:46

@Naki vagyok kerdojel: "Ja, hogy van jogi diplomája"

Kósának meg közgazdász diplomája azt milyen szépen bedöntötte a forintot.

CyranodeBergerac 2010.07.16. 21:58:04

@Akitlosz:
A zacskóm tele van azzal, hogy mindenki váratni akar. Ki négy évet, ki nyolcat, ki egy emberöltőt (majd az unokáinknak jobb lesz) Nekem már nem sok időm van kivárni az őrült laboránsok kísérleteit. De legalább szeretném megérni, hogy valaki tényleg az országért akar tenni valamit és nem a haveri körért, meg a saját beteges hatalomvágyának kielégítéséért.

moncayo 2010.07.16. 22:22:42

A hazai politikusi réteg = a biológia selejtje.

chabba (törölt) 2010.07.16. 22:26:38

Magyarország köztársaság, nem demokrácia.

Mellesleg a demokratikus jogállam sem demokrácia, ahogy a tecsó gazdaságos lötty sem narancslé, hanem narancsos lé.

Egyesek szerint mondjuk nálunk talán "parlamenti demokrácia" (PD) van, bár ők félreértelmezik az Alkotmány preambulumát, ugyanis a PD csak célként van megfogalmazva, másfelől a PD sem egyenlő demokrácia.

Ennek figyelembevételével javaslom a bejegyzés írójának a demokrácia és a köztársaság működésében rejlő különbségek felismerését és a bejegyzésben írt kérdés ismételt megvizsgálását.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.07.16. 22:31:38

ja és szijjártó egy köcsög gyökér

Baresi Boriska · http://teheneszet.blog.hu/ 2010.07.16. 22:39:35

@Akitlosz: kisöreg, annyi az eszed, hogy a seggeden hordod a kalapot...
de, hogy te is ertsd, magyarul, egy seggfej vagy

ohh_vazze 2010.07.16. 22:40:12

Édes Istenem, de tényleg drága Viktorom.... oszt ezzel mégis mi a faszt akartál? Stumpf? De tényleg még egyszer: Stumpf?
Oszt ez lenne amire vártunk? ÁÁÁÁáááá, de tényleg.... Ki a faszom az, aki ezek után nem válik radikálissá? Mármint azokra gondolok, akik átéltek, átélnek és szeretnének még átélni????????
Lófasz a seggébe annak leginkább, aki magá/r/ba veszi elsőre. Ugye? Hogy szopjon le benneteket egy vacogós krokodil....

frontember876 2010.07.16. 22:44:03

Stohl Andrást alkotmánybírónak!

Hungaro Sapiens 2010.07.16. 22:45:07

Bántja a csőrömet ez a Stumpf-ügy, de lássuk be, hogy ennek tulajdonképpen nem sok jelentősége van. Ha az alkotmánybíróság valamilyen fideszes ügy ellen ítélne, a srácok 10 perc alatt előállnának egy csinos tervezettel, ami egy hét alatt a parlamenten is átpasszírozható.

Még egy csupa MSZP-s ex-miniszterből álló testület sem zavarna sok vizet a kétharmad mellett. Az alkotmánynál ma már a budipapír is időtállóbb.

elwood 2010.07.16. 23:03:42

miért nem Kövér az alkotmánybíró és Stumpf a házelnök ?

fordítva jött ki az ultiban ?

asszem utoljára Draskovics volt ilyen dzsoli dzsóker

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2010.07.16. 23:12:05

én szegény Sólymot sajnálom... Szerintem ezt ő sem képzelte volna.

nem tudom, más hogy van vele, de az én kezem már megremegne, ha megint a Fidesz melletti karika fölé vezetném

Darth Revan 2010.07.16. 23:26:49

Abban az orszagban, ahol pl. Kiss László alkotmanybiro lehet, ott nyugodtan megvalaszthatjak Stumpfot is. Az Alkotmanybirosag tekintelyenek mar nem art.

Tenyleg, Biszku nem er ra?

csi szi 2010.07.16. 23:32:01

Szerintem sincs sok jelentősége, Stumpf nem nagy jogtudós, de Bihari sem az, tudtommal.

E.K. 2010.07.16. 23:40:51

Kolláth Gyuri bácsit a testületbe. Ő legalább alkotmányjogász!

Azt sem értem, hogy minek EU jogász egy MAGYAR alkotmányjogi testületbe! Itt nem az uniós jogot kell tudni betűről betűre, hanem a MAGYART!

tölgyes 2010.07.17. 00:05:33

Kedves élmunkás! Ezt el tetszettek kúrni! Nem kicsit.. Nagyon!

1999-ben szinte egyhangúan választották meg bírónak Kukorellit és Biharit...(Mindketten az ELTE Jogi Karának tanszékvezető egyetemi tanárai voltak.) 2008-ban a fidesz kész lett volna arra, hogy mindkettőt újra megválassza... az MSZP-Gyurcsány ezt elutasítota, mert nem csak a 2/3-ad hiányzott mögüle-belőle, hanem a kompromisszumkészség is.. Bizonyára pártja győzelmében bízott..::::))))

2009 késő őszén a fidesz kész volt megválasztani Kovács Árpádot, pedig őt még Horn javasolta elnöknek..de Gyurcsánynak ő sem kellett.. mert nyílván bízott a 2010-es választási győzelemben!!!

Vagyis egy kompromisszumot akkor lehet megkötni, amikor annak ott van az ideje..Most a 2/3-ad birtokában mégis mit kéne csinálni??? Átadni Gyurcsánynak a kormányzást??
Ez egyszerűen butaság. A fidesz dönt övé a felelősség. Ha jól kormányoz akkor minden rendben, de ha nem akkor a választók elküldik, mint ahogy Horn-Kuncze is megbukott hiába volt 2/3-adjuk.

Oblomov 2010.07.17. 00:09:38

@Alvarez:
Jézusom! Lali lediplomázott?

Akkor megvan Simor utóda.

redastaire 2010.07.17. 00:12:40

Azért Biharit lepojácázni nem biztos, hogy kellene. Ismerve őt magát és a munkásságát, milliószor többre tartom mint bármelyik parlamenti bohócot. Én csak szegény Pokol Bélát sajnálom. Úgy néz ki a parlamenti takarítónő is előbb kerül az AB közelébe mint ő:)

pokesz70 2010.07.17. 00:18:13

@Akitlosz:

"Az utóbbi 20 évben állítólag "demokrácia" volt, aztán mire jutottunk vele?"

Pl. az elmúlt 20 évben kevésbé volt jellemző, hogy az éjszaka leple alatt szép lassan megáll a házad előtt egy fekete Volga. Kevésbé volt jellemző, hogy koncepciós perek lettek volna. A képviselő-jelöltek nevei mellett más-más pártok logói díszelegtek. Ha Neked ezek a dolgok nem számítanak, akkor nyílván a fidesz regnummal sem lesz semmi bajod. Én viszont szeretném, ha a demokráciának ezen és még számos más elemei megmaradnának a következő években is.

"Se új alkotmány, se kisebb parlament, se euró bevezetés, se semmi látványos fejlődés 20 év alatt."

Hát, nem vagyok reprezentatív minta, de 20 éve egy albérletben laktam és volt egy Trabantom. És ezzel státuszban az ország döntő többségével egy kasztban szerepeltem. Ma nem lakom albérletben, nem Trabantom van és ezzel megint talán nem vagyok egyedül.

"Most legalább van egy újabb esély, hogy akarnak tenni megtehetik."

Valóban, sőt ez már több is esélynél. A kérdés csak az, hogy mit akarnak? Mert a totális invázión túl én még mindig nem látok egységes akaratot meg markáns irányt.

"A hatalommal lehet élni, és visszaélni.
Reméljük az első lesz többségben!"

Ámen

"4 éven belül minden kiderül."

És ha nem? Mert ha a média, az ügyészség, a számvevőszék, a közt. elnök, az APEH, Alktománybíróság, stb. mind-mind zsebben lesznek (vannak), akkor csak az derülhet ki, amit ők akarnak kideríttetni. Pl. hogy Gyurcsány személyesen nyomta ki a békés fidesz szimpatizánsok szemét 2006 októberében.

"Ha egy haladni akar, miközben hárman fékeznek és pakolják az ellensúlyokat, akkor ezzel a módszerrel nem viszi soha semmire az ország."

Ööö, ugye ezt most az elmúlt 8 évről írtad?

old_field 2010.07.17. 00:34:34

1. Stumpf jelölés hülye ötlet, nem kicsit...
___
2. "Biharinak, ennek az opportunista pojácának"
tehát aki nem a Te elveid szerint gondolkodik az "opportunista pojáca", függetlenül a több évtizedes munkájától.
(ami legkevésbé az opportunizmusról szól)
Ezzel inkább magad minősíted,
szintén nem kicsit.

old_field 2010.07.17. 00:44:47

@pokesz70:
"Pl. hogy Gyurcsány személyesen nyomta ki a békés fidesz szimpatizánsok szemét 2006 októberében."
öööö... tehát akkor gyurcsányinak köze sem volt hozzá és amúgy is úgy volt jó, ahogy volt.!?
kíváncsi volnék , ha 'ne adj Isten' ez meg történne ebben a ciklusban 1 mszp-s rendezvény után, akkor milyen diktatúráról menne itt a siránkozás.
vagy esetleg ov. miatt lenne öngyilkos pár szerencsétlen tönkrement ember, mint , ami gordonkának "sikerült"...

pokesz70 2010.07.17. 00:53:02

@old_field:

Nem érted a lényeget. Fogalmam sincs, hogy kinek milyen felelőssége volt 2006 októberében (beleértve a fideszt is!). De ha csupa pártkatonából áll majd mindaz a -- egyébként egy demokráciában szigorúan független és pártatlan -- szerv, intézmény és hivatal, amelyek feladata lenne, hogy feltárja az IGAZAT, akkor bármit is fognak feltárni, miért kéne bármit is elhinnem? És innentől kezdve vége van mindennek, amiért érdemes volt a kádári diktatúrát demokráciára cserélni.

old_field 2010.07.17. 01:05:38

@pokesz70:
"5. § (1) Az Alkotmánybíróság tagjává minden olyan jogi végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgár megválasztható, aki 45. életévét betöltötte.

(2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan munkakörben kell letölteni, amelynek ellátásához az állam- és jogtudományi végzettség szükséges.

(3) Az Alkotmánybíróságnak nem lehet tagja az, aki a választást megelőző négy évben a kormány tagja vagy valamely párt alkalmazottja volt, valamint az sem, aki vezető államigazgatási tisztséget töltött be."
________
elméletileg arra hivatkozhatnak, hogy Stumpfnak megvan a gyakorlata, mert összesen több, mint 20 évet töltött oktatóként az ELTE ÁJK-n.
ez még talán védhető is lenne...csak ez az idióta gondolkodás,
hogy 1 valamikori fidesz-kormánytagot benyomni az AB.-ba... ez érthetetlen számomra is, h miért adnak ekkora fölös támadási felületet.
Bár ettől az egy embertől még nem lesz
"fideszes" az AB !
Van pár hülye döntés, de a demokráciát/választásokat félteni : aránytévesztés, nem kicsit... :)
--
hogy mi volt 2006 őszén, nem kell sok vizsgálódás : elég ha láttad az akkori híradásokat.

Fricibá' 2010.07.17. 01:11:34

Hahaha!
Itt rinyál és indulatoskodik a sok mszp-szdsz szimpatizáns!
Tetszettek volna 8 évig az ország javával, és nem a saját zsebek tömködésével foglalatoskodni, akkor nem csalódott volna a sok szavazó a magukféle demokráciában!

Nyers Fa 2010.07.17. 01:29:19

@chabba: Milyen sötét vagy!
Démosz=köz (köz akarat stb.)
Akkor mi van ezzel a köztársasággal?

szerjóska 2010.07.17. 01:34:52

hahaha!
2002-ben meg a "magukfajtákban" csalódott az istenadta nép akkorát, hogy képes volt egy olyan pártot megszavazni, ami csak egy hebegő balfaszt tudott felmutatni, mint miniszterelnök jelöltet.

Orbán meg építi az elnöki köztársaságot, Berlusconi-demokrációval, aztán jön a "fú utálom ezt a geci Silviot/Viktort", aztán mégis regnálhat elnökként évtizedhosszat. iehhez kell a puha AB, a vicckategóriás köztársági elnök (megjegyzem Kovács Kokó István meg olimpiai bajnok boxoló, több nyelven beszél, és még fideszes is, miért nem ő a magyar köztársaságot reprezentáló kiválóság?), a vicckategóriás ÁSZ, meg a 2/3. Ugyanis a Fidesz nemhogy ugyanolyan, hanem ugyanaz az alkalmatlan, belterjes, enyveskezű csürhe, mint az MSZP, azzal a különbséggel, hogy míg utóbbi sleppjében már előfordulnak értelmes és párt által "pörgetett" arcok, addig az előbbi az értelmes sleppet mellőzve hétmérföldes balfaszoknak szavaz bizalmat.
és itt nem arról van szó, hogy a Bajnai a hozzánemértésével tönkrevágott egy kilóra fölvásárolt mezógazdasági céget, hanem arról, hogy a korlátolt Matolcsy tönkrevágja az ország gazdaságát, miközben Orbánc Vityó elnökként regnál és szélesen mosolyog. és persze Széles is mosolyog, hiszen Ikarus busz visz mindenkit, hiszen autóra már nem lesz pénz.

old_field 2010.07.17. 01:53:27

@szerjóska:
Schmitt nem való köztársasági elnöknek.
Stumpf sem az AB-ba...
ettől még 2002ben nem szavaztak kevesebben a fideszre, mint 98ban.
ettől még 2002ben annyi plusz volt a kasszában, hogy D-207 elvtárs abból tudott osztogatni.
Van pár hülye döntés, de a demokráciát/választásokat félteni : aránytévesztés, nem kicsit...

vomit 2010.07.17. 03:05:15

@moncayo: ezt a kepzodmenyt ugy hivjak, hogy kakisztokracia. es nem, nem a kaki szobol ered, hanem a gorog "kakosz" avagy rossz szobol
www.urbandictionary.com/define.php?term=kakistocracy

pokesz70 2010.07.17. 03:59:38

@old_field:

"...ettől még 2002ben nem szavaztak kevesebben a fideszre, mint 98ban."

Viszont többen szavaztak nem a fideszre, mint 98-ban.

Egyébként ez mit igazol? Hogy a fidesz jól kormányzott 98-02 között? Akkor Gyurcsány újraválasztása 2006-ban mit igazol?

"...ettől még 2002ben annyi plusz volt a kasszában, hogy D-207 elvtárs abból tudott osztogatni."

Ez egy szörnyű tévedés. Ezt nem képes az egyszerű fidesz szavazó felfogni, hogy a 2002-2006 közti hibás gazdaságpolitika miatt került olyan csődközeli helyzetbe az ország? Ez pedig sommásan úgy írható le, hogy a Medgyessy- és az első GyF-kormányok jóval többet költöttek szociális juttatásokra (ezt hívják egyesek "osztogatásnak"), elavult és pazarló szociális újraelosztó és kiszolgáló rendszerekre (eü, önkormányzat, bkv, máv, stb.), autópálya- és 4-es metró építésre, stb., mint amennyi bevétele adókból befolyt. Mindez a hiány és az adósságállomány drasztikus növekedésével járt. Vagyis az "osztogatás" (amit a száznapos program keretein belül a fidesz is megszavazott!) hitelből volt. Persze, volt egy csomó korrupció meg csalás meg lopás, remélem lesittelik az összes pofátlan f@szt, de az így okozott kár meg se közelíti azt a szintet, ami pénz hiányzott/zik a kasszából. Úgy képzeld el, mint egy pazarlóan túlköltekező, minden szirsz@rt hitelből megvevő családban a kamasz fiú időnként kiemel egy kétszázast a fater tárcájából. Nem ez viszi csődbe őket, hanem az a sok szirsz@r meg pazarlás, amiről képtelenek lemondani (a vacsoránál gyorsan leszociálisnépszavazzák pl.).

Van pár hülye döntés, de a demokráciát/választásokat félteni : aránytévesztés, nem kicsit..."

Arra gondolsz, hogy a kormány pénzügyi tevékenységének a felügyeletére egy fidesz képviselőt jelöltek (szerinted mennyire fogja felügyelni?), a kormány és a parlamenti többség akaratát megtestesítő rendeletek, törvények és szabályzások alkotmányossági kontrolját gyakorló testület új tagja várhatóan a fidesz egyik alapítója, Orbán volt minisztere lesz, a közszolgálati MELLETT a kereskedelmi médiumok feletti példátlan ellenőrzés szinte egy kézben Szalai Annamáriánál összpontosul (9 évre)? Hogy a közbeszerzéseket lényegében megszüntették, de legalábbis a nyílvánosságot teljes kizárásra ítélték, hogy a választások tisztaságát felügyelő hivatalok és intézmények tagjait Orbán fogja MINDEN választáskor kijelölni? Ez nekem, bocs, nem csacsiság. Ez nagyon úgy tűnik, hogy bármilyen kontroll lehetőségnek a teljes kizárására dolgoznak, nagyon gyorsan, nagyon hatékonyan, nagyon pofátlanul. Miért csökkentik a pártok állami támogatását? Mert a nagyok máshonnan is megoldják. Miért akarnak töredékszavazatokat adni a győztes egyéni induló pártjának is? Hogy akik a győztesre (rájuk) szavaznak, azoknak a szavazata kettőt érjen. Miért csökkentik a legálisan elkölthető kampánypénzek összegét? Hogy az új pártokat, új arcokat ne lehessen kellően megismertetni a szélesebb rétegek előtt. Hogy maradhasson ez a 20 éve folyamatosan leszereplő pocsék banda, hogy mindig a Gyurcsányok meg az Orbánok közül lehessen választani.

pokesz70 2010.07.17. 04:00:31

@old_field:

"...ettől még 2002ben nem szavaztak kevesebben a fideszre, mint 98ban."

Viszont többen szavaztak nem a fideszre, mint 98-ban.

Egyébként ez mit igazol? Hogy a fidesz jól kormányzott 98-02 között? Akkor Gyurcsány újraválasztása 2006-ban mit igazol?

"...ettől még 2002ben annyi plusz volt a kasszában, hogy D-207 elvtárs abból tudott osztogatni."

Ez egy szörnyű tévedés. Ezt nem képes az egyszerű fidesz szavazó felfogni, hogy a 2002-2006 közti hibás gazdaságpolitika miatt került olyan csődközeli helyzetbe az ország? Ez pedig sommásan úgy írható le, hogy a Medgyessy- és az első GyF-kormányok jóval többet költöttek szociális juttatásokra (ezt hívják egyesek "osztogatásnak"), elavult és pazarló szociális újraelosztó és kiszolgáló rendszerekre (eü, önkormányzat, bkv, máv, stb.), autópálya- és 4-es metró építésre, stb., mint amennyi bevétele adókból befolyt. Mindez a hiány és az adósságállomány drasztikus növekedésével járt. Vagyis az "osztogatás" (amit a száznapos program keretein belül a fidesz is megszavazott!) hitelből volt. Persze, volt egy csomó korrupció meg csalás meg lopás, remélem lesittelik az összes pofátlan f@szt, de az így okozott kár meg se közelíti azt a szintet, ami pénz hiányzott/zik a kasszából. Úgy képzeld el, mint egy pazarlóan túlköltekező, minden szirsz@rt hitelből megvevő családban a kamasz fiú időnként kiemel egy kétszázast a fater tárcájából. Nem ez viszi csődbe őket, hanem az a sok szirsz@r meg pazarlás, amiről képtelenek lemondani (a vacsoránál gyorsan leszociálisnépszavazzák pl.).

Van pár hülye döntés, de a demokráciát/választásokat félteni : aránytévesztés, nem kicsit..."

Arra gondolsz, hogy a kormány pénzügyi tevékenységének a felügyeletére egy fidesz képviselőt jelöltek (szerinted mennyire fogja felügyelni?), a kormány és a parlamenti többség akaratát megtestesítő rendeletek, törvények és szabályzások alkotmányossági kontrolját gyakorló testület új tagja várhatóan a fidesz egyik alapítója, Orbán volt minisztere lesz, a közszolgálati MELLETT a kereskedelmi médiumok feletti példátlan ellenőrzés szinte egy kézben Szalai Annamáriánál összpontosul (9 évre)? Hogy a közbeszerzéseket lényegében megszüntették, de legalábbis a nyílvánosságot teljes kizárásra ítélték, hogy a választások tisztaságát felügyelő hivatalok és intézmények tagjait Orbán fogja MINDEN választáskor kijelölni? Ez nekem, bocs, nem csacsiság. Ez nagyon úgy tűnik, hogy bármilyen kontroll lehetőségnek a teljes kizárására dolgoznak, nagyon gyorsan, nagyon hatékonyan, nagyon pofátlanul. Miért csökkentik a pártok állami támogatását? Mert a nagyok máshonnan is megoldják. Miért akarnak töredékszavazatokat adni a győztes egyéni induló pártjának is? Hogy akik a győztesre (rájuk) szavaznak, azoknak a szavazata kettőt érjen. Miért csökkentik a legálisan elkölthető kampánypénzek összegét? Hogy az új pártokat, új arcokat ne lehessen kellően megismertetni a szélesebb rétegek előtt. Hogy maradhasson ez a 20 éve folyamatosan leszereplő pocsék banda, hogy mindig a Gyurcsányok meg az Orbánok közül lehessen választani.

pokesz70 2010.07.17. 04:03:59

@old_field:

"...ettől még 2002ben nem szavaztak kevesebben a fideszre, mint 98ban."

Viszont többen szavaztak nem a fideszre, mint 98-ban.

Egyébként ez mit igazol? Hogy a fidesz jól kormányzott 98-02 között? Akkor Gyurcsány újraválasztása 2006-ban mit igazol?

"...ettől még 2002ben annyi plusz volt a kasszában, hogy D-207 elvtárs abból tudott osztogatni."

Ez egy szörnyű tévedés. Ezt nem képes az egyszerű fidesz szavazó felfogni, hogy a 2002-2006 közti hibás gazdaságpolitika miatt került olyan csődközeli helyzetbe az ország? Ez pedig sommásan úgy írható le, hogy a Medgyessy- és az első GyF-kormányok jóval többet költöttek szociális juttatásokra (ezt hívják egyesek "osztogatásnak"), elavult és pazarló szociális újraelosztó és kiszolgáló rendszerekre (eü, önkormányzat, bkv, máv, stb.), autópálya- és 4-es metró építésre, stb., mint amennyi bevétele adókból befolyt. Mindez a hiány és az adósságállomány drasztikus növekedésével járt. Vagyis az "osztogatás" (amit a száznapos program keretein belül a fidesz is megszavazott!) hitelből volt. Persze, volt egy csomó korrupció meg csalás meg lopás, remélem lesittelik az összes pofátlan f@szt, de az így okozott kár meg se közelíti azt a szintet, ami pénz hiányzott/zik a kasszából. Úgy képzeld el, mint egy pazarlóan túlköltekező, minden szirsz@rt hitelből megvevő családban a kamasz fiú időnként kiemel egy kétszázast a fater tárcájából. Nem ez viszi csődbe őket, hanem az a sok szirsz@r meg pazarlás, amiről képtelenek lemondani (a vacsoránál gyorsan leszociálisnépszavazzák pl.).

Van pár hülye döntés, de a demokráciát/választásokat félteni : aránytévesztés, nem kicsit..."

Arra gondolsz, hogy a kormány pénzügyi tevékenységének a felügyeletére egy fidesz képviselőt jelöltek (szerinted mennyire fogja felügyelni?), a kormány és a parlamenti többség akaratát megtestesítő rendeletek, törvények és szabályzások alkotmányossági kontrolját gyakorló testület új tagja várhatóan a fidesz egyik alapítója, Orbán volt minisztere lesz, a közszolgálati MELLETT a kereskedelmi médiumok feletti példátlan ellenőrzés szinte egy kézben Szalai Annamáriánál összpontosul (9 évre)? Hogy a közbeszerzéseket lényegében megszüntették, de legalábbis a nyílvánosságot teljes kizárásra ítélték, hogy a választások tisztaságát felügyelő hivatalok és intézmények tagjait Orbán fogja MINDEN választáskor kijelölni? Ez nekem, bocs, nem csacsiság. Ez nagyon úgy tűnik, hogy bármilyen kontroll lehetőségnek a teljes kizárására dolgoznak, nagyon gyorsan, nagyon hatékonyan, nagyon pofátlanul. Miért csökkentik a pártok állami támogatását? Mert a nagyok máshonnan is megoldják. Miért akarnak töredékszavazatokat adni a győztes egyéni induló pártjának is? Hogy akik a győztesre (rájuk) szavaznak, azoknak a szavazata kettőt érjen. Miért csökkentik a legálisan elkölthető kampánypénzek összegét? Hogy az új pártokat, új arcokat ne lehessen kellően megismertetni a szélesebb rétegek előtt. Hogy maradhasson ez a 20 éve folyamatosan leszereplő pocsék banda, hogy mindig a Gyurcsányok meg az Orbánok közül lehessen választani.

pokesz70 2010.07.17. 04:05:48

@old_field:

"...ettől még 2002ben nem szavaztak kevesebben a fideszre, mint 98ban."

Viszont többen szavaztak nem a fideszre, mint 98-ban.

Egyébként ez mit igazol? Hogy a fidesz jól kormányzott 98-02 között? Akkor Gyurcsány újraválasztása 2006-ban mit igazol?

folyt. köv.

nestrot10 2010.07.17. 05:17:48

ÉBRESZTŐŐŐ!! EURÓPA MÁR rég óta szarik a kis gonosz törpe és bandájára! Nem elismert politikus egyik sem a bandából. populista VIKTÁTORNAK nevezik Németországban is ...és Hülyének a magyar Népet!
Nincs egy szövetségese a Rákosi Viktor és bandájának az egész világon. Már Bellusconi is hülye vén ember és a saját fennmaradásával küzd...más nincs és nem is volt...Na hülye magyar szavazók!

nestrot10 2010.07.17. 06:22:35

butus 2010.07.17. 06:18:49
Az MSZP lopott, ahol tudott. A FIDESZ pedig mindenütt lopni akar, ezért az első dolga, mindenhová a saját embereit ültetni, nehogy már valaki beleszóljon és akadályozza a lopást!

belekotty 2010.07.17. 06:30:25

@nestrot10: Figyú! Te valami fidesz bértollnok vagy? Direkt járatod le az Orbánt utálókat? Ezzel csak nevetségessé teszel minket!

belekotty 2010.07.17. 06:36:22

Az IMF és az EU szépen pofánvágta a Matolcsy féle gazdaság politikát.
Hiánycél marad. A jövőévi is. Jövőre további 100 milliárd elvonás lesz. A bankadó nem teszik a Valutaalapnak.
Három napja van a híres fideszes közgazdáknak előállni valamivel, vagy jövőre ha nem lesz tartva a 2011-es 2.8-as hiány, EU-s támogatásokat fognak megvonni. Na Viktorka. látványos csődöt mondtatok. Nem kellene a pénzügyminisztériumba sürgősen visszahívni a Katona Tamást aki az IMF és EU által elfogadott költségvetést csinálta? Akit Gyurcsány kirúgott, mert megmondta hogy nem a számok voltak rosszak, hanem Gyurcsány hazudott.
Oszkó meg azonnal visszahívta a PM-be amikor Gyurcsány megbukott. Nem kellene valami hozzáértő is a volt PM-be? :-))

belekotty 2010.07.17. 06:37:29

@nestrot10: Hülyeségeket beszélsz. Viki hamar meg fog bukni, nem kell itt forradalmat szítani. Csak lejáratod az Orbán elleneseket ezzel.

belekotty 2010.07.17. 06:42:09

A devizahitelesek megsegítése sem tetszik nekik, szóval a csak szavakban létező orbáni gazdaság politika látványos vereségeket szenved a nemzetközi pénzügyi fórumoknál. Ez nagyon hamar meg fog mutatkozni az emberek életszínvonalán, már minthogy a világon semmi sem változik.
Hamar észhez térnek az emberek!

nestrot10 2010.07.17. 06:43:18

@belekotty: Hogy bukhat meg ha bebetonozza magát alkotmány és választási törvény megváltoztatásával és megfélemlíti az embereket exiszteciálisan is...
A Fórumokat bezárja..média A Rendőrséget " közbiztonság" címén zaklatja az embereket, s erősíti és " lepénzeli", igér családi exisztenciát egy életre és sok pénzt ( tegnapi akciója volt a Rendőrségen)... csak neki dolgozzanak.. na? Fidesz Ávó már a munkahelyeken van --ezt ne tagadd!
Nos? hogyan ?

putyim 2010.07.17. 06:45:06

Nos, ennek a néhány itt fórumozó maszop-szadesz-szimpatizánsnak az abszolut gyűlölködése nagyon is jellemző a mai magyarországi helyzetre. Nem az ő elvtársaik kerülnek mostanság pozíciókba, s ettől vörös ködöt látnak, hazugságokat kreálnak és terjesztenek. És persze az Orbán híveket jellemzik "magyaroknak". Elvtársak, el lehet menni ebből az országból, legalább addig, amíg lehiggadtok egy kicsit. Gusztustalan provokátorok vagytok. Még semmi nincs készen, de máris szakmányban fröcsögtök!

nestrot10 2010.07.17. 06:46:46

Munkásőrség helyett, már megszerveztette az Orbánőrséget is, mert azért fél ám s törpe:)

nestrot10 2010.07.17. 06:49:23

@putyim: sem szadesz sem maszoposok nem vagyunk..csak a gonosz törpe és bandája ( akinek a seggét nyalod)ellenségei és a Demokrácia hívei vagyunk! S nem várhatjuk meg amíg teljes Viktatúra lesz!

belekotty 2010.07.17. 06:53:39

@nestrot10: Igen a fideszes ÁVO már mindenütt ott van. De Európában egy választást nem lehet már elcsalni. 2002-ben az a választás estéjén duzzogott Viktorka, aztán bement hozzá az amerikai nagykövet, mire előbújt és elismerte vereségét. A mi exportunk, importunk, pénzügyi rendszerünk annyira függ az EU-tól és nyugattól, hogy azok simán elintézik Viktort. A korrupt szoci bagázst el kellett takarítani, ennek Viktor négy éve lesz az ára. Nagy ár, de muszáj volt. A 2/3 azért nem kellett volna.

belekotty 2010.07.17. 06:56:45

@nestrot10: Látod csak támadási felületet adsz a putyim féléknek. Már ők is azzal jönnek hogy semmi sincs készen. Az IMF tárgyalásokból kiderült hogy semmi sem lesz készen. Marad az amit Bajnai-Oszkó-Katona csinált.
Az hogy lecserélnek mindenkit és elzárják a szoci pénzcsapokat, az természetes, sőt jó szerintem.

belekotty 2010.07.17. 06:57:14

@nestrot10: Látod csak támadási felületet adsz a putyim féléknek. Már ők is azzal jönnek hogy semmi sincs készen. Az IMF tárgyalásokból kiderült hogy semmi sem lesz készen. Marad az amit Bajnai-Oszkó-Katona csinált.
Az hogy lecserélnek mindenkit és elzárják a szoci pénzcsapokat, az természetes, sőt jó szerintem.

nestrot10 2010.07.17. 06:59:11

@belekotty:
El kell takarítani, de egy SZociális értékrendű Demokrata Pártnak azonnal szerveződnie kell!!!!!
Ennél a gonosz törpe és bandájánál bárki jobb,....Kitűnő kormány lett volna a Bajnai-Oszkó féle kormány! Na én ilyenre gondolok!

nestrot10 2010.07.17. 07:00:36

Mégis a szociálisan veszélyeztetettebbekből áll Magyarország!!!!!! A többi csak a harácsolaó bandita!

nestrot10 2010.07.17. 07:04:26

Európa és az összes kormányfője, már abban a pillanatban leírta Magyarországot, hogy az Orbán és a Fidesz nevet meghallotta....cikizi az összes német konzervatív újság is (pl Die WELT)
Franciák, angolok, osztrákok, és az északiak is és egész európa leszarja ezt a bagázst.
Mág a Bajnai volt valaki a szemükben,...de még Gyurcsányt is jobban tisztelték, mint ez a gonosz hataloméhes törpét.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 07:08:28

@pokesz70:

"Pl. az elmúlt 20 évben kevésbé volt jellemző, hogy az éjszaka leple alatt szép lassan megáll a házad előtt egy fekete Volga. Kevésbé volt jellemző, hogy koncepciós perek lettek volna. "

Haver.... én nem emlékezhetek, mert 75-ös vagyok, de ahogy hallottam és olvastam, az utóbbi 40 évben sem voltak fekete Volgák éjszaka a ház előtt és koncepciós perekről sem hallottam a 70-es évektől kezdve... szóval nem sokat értünk el a demokráciával. :-)

PS: az mér van, hogy ha megnyomom a "belép" gombot a kommentek alján, akkor elsőre mindig a regisztrációs oldal ugrik be, majd egy "vissza" és újra "Belép" után már helyesen a beléptetési oldal?

belekotty 2010.07.17. 07:09:11

@nestrot10: "Európa és az összes kormányfője, már abban a pillanatban leírta Magyarországot, hogy az Orbán és a Fidesz nevet meghallotta....cikizi az összes német konzervatív újság is (pl Die WELT)" - Ez így van. Mindegyik nagyhatalomnak van egy felfektetett aktája Orbánról és ebben a jellemrajz nem éppen hízelgő. Megszívtuk nagyon és ezt a korrupt szoci bagázsnak köszönhetjük, akik megújúlás címén szinte ugyanazzal a vezetéssel álltak fel.

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.07.17. 07:11:24

Kissé meglepett, hogy ez a szösszenet index címlapos lett; ezért sokan kifejtik a véleményüket, amit nagyon köszönök. De az Élmunkás nem uszít, nem szólít fegyverbe és hasonlók - mert az Élmunkás (akármilyen furcsa is) a demokráciában szeretne hinni. Ezért kérem, hogy az ilyen típusú észrevételeket mellőzzük. Köszönöm.

belekotty 2010.07.17. 07:13:20

@közlekedési bűnöző: A 70-es évektől ez már nem volt divat. A nagybácsikám Rajk helyettese volt, együtt ült Kádárral- Aztán 56-ben nyílvánosan Kádár arcába vágta a párttasági igazolványát mégsem bántották. Nyugodtan, csendben élte életét garázsmesterkén a Főtaxinál. A rákosi kort kivéve sosem jött érte fekete Volga. Az ilyet már akkor úgy intézték hogy megfigyelés alatt tartva, behívták egy informális beszélgetésre a rendőrségre, ami aztán esetleg évekig tartott.

nestrot10 2010.07.17. 07:15:25

...de még egy igazán megújúlt hozzáértő szoci bandát is jobban elfogadnék, mint ezt a rohadt Fityisz bandát!
(egyébként legalább ugyanannyi korrupció derült volna ki a Fidesz bandáról ( ha nem több) és Orbánról is ha nem a POLT PÉTERT rakta volna az ügyészi székbe-- s az ügyészség mindent visszadobott , amit kezdeményeztek a korrupciójuk feltárására...ezt ne felejtsd el...!!! Csak akkor lehetne igazán összehasonlítani a korrupt szocival!!!!
Ez csak Fidesz korrupciós ostora hatására alakult így, hogy sulykolták ezt a népnek, hogy eltakarják az összes Fidesz korrupciós témát!

nestrot10 2010.07.17. 07:19:33

@Sztahanov, Alekszej Grigorjevics: nem úszítás, de ki kell mondani az igazságot ,hogy ha másképp nem megy, mi lesz? mit kell tenni ---és NEM hinni kell,( az kevés, mert ha szemben áll egy ember veled és rádfogja a pisztolyt akkor nem hinni kell hogy nem fog lőni, hanem védekezni kell, ha kell fegyverrel is) meg kell védeni a DEMOKRÁCIÁT!!!!! BÁRMI ÁRON!!!!!!

megöltem 2010.07.17. 07:54:01

@tölgyes: Nekem nem nagyon közvetlenek az infóim, de úgy tudom, hogy 2009 végén már megszületett a megegyezés az ÁSZelnök + két alelnök személyében és az utolsó pillanatban OV lefújta.

öcsi55 2010.07.17. 07:56:30

Nem gondoljátok elvtársak,hogy ti maradtok a porondon!Nagyon sokáig ott
voltatok,és látjuk mit tudtok.
Lopni,csalni és hazudni.
A java még ez után következik!

nestrot10:köszönöm a reggeli vicceket.
legyen egy jó napunk.

Rókakígyó 2010.07.17. 08:06:27

Más téma: azt sose gondoltam volna, h egyszer az IMF fog megvédeni minket a saját kormányunk hülyeségétől. Szerintem nekik is az IMF-EU lesz a legnagyobb kihívás.

nyubocs 2010.07.17. 08:06:51

@putyim: Miért, még nem épült fel a királyság :)

nestrot10 2010.07.17. 08:07:56

@öcsi55:
Ez a Fityisz színvonalú komment a Hörcsögtosznádi falugyűlésre elegendő,..ide nem. Leülhetsz! Egyes!

nestrot10 2010.07.17. 08:10:06

@Rókakígyó: Egész Európa kihívás a Rákosi Viktornak!.... de csak a nép issza meg a levét,...addíg meg telelopja magát a Fityisz banda! ÉBRESZTŐŐŐŐŐ! EMBEREK!

nestrot10 2010.07.17. 08:28:44

a VINCENT blogban már ott a fidesz áVÓ..moderál a Fityisz seggnyaló...be van szarva és tele a gatya még mindíg, mint mint a gonosz törpe és bandájának a gyurcsánytól

kis csibe 2010.07.17. 08:41:52

Mivel az a rohadt AB anno nem szuntette meg autokra a luxusadot, ezert kurvara hogy megerdemelnek az eltorlest!

nestrot10 2010.07.17. 08:42:44

Stumpf, Gíró Szász?-- Századvég tanácsadó kft:) milliókért?---egyértelmű Fidesz pártkatona.... Nézzétek meg mit épített Stumpf vagy Gíró Szász ( a Kóka villától 200 méterre)
.Politológusok? áááá nem. csak éveken keresztűl magyarázói a Fidesz marhaságainak...most meg megkapják a jutalmat:) Stumpf is Gíró Szász is:)

Roy 2010.07.17. 08:43:35

@Akitlosz: Igen van akarat arra, hogy tegyenek valamit. Az összes sógort komát, havert beülteti Orbán a legfontosabb pozícióba.
Most meg nehogy azzal gyere, én is az Mszp-nek drukkolok. Legalább annyira nem mint egyéb pártnak sem.
A rohadt életben nem lesz itt normális élet, amíg a pártoknak csak addig kell a nép míg hatalomra kerülnek, utánna meg le se sz..ják.

loláb 2010.07.17. 08:47:41

@batador:
"alkalmatlan, mivel soha semmilyen köze nem volt az alkotmányjoghoz, semmilyen komoly tudományos tevékenységet nem tud felmutatni"

Ne beszélj már teljesen hülyeségeket:
www.mtapti.hu/CV.pdf/Stumpf_CV.pdf

kis csibe 2010.07.17. 08:49:59

Mindenkinek aki most fanyalog.
Ezert kellett volna a Jobbikra szavazni nektek is. Ok pofankoptek volna tegnap az IMF-t. Persze kurva kemeny idok jonnenek, de abban legalabb hosszu tavon benne lenne, hogy onallo normalis orszag lehetunk.

nestrot10 2010.07.17. 08:54:32

@kis csibe: Primitív, Balkáni gondolkodás, menj a WC be és húzd le magad!
Ne Magyarkodj!

nestrot10 2010.07.17. 08:57:51

@loláb: Ez olyan mint az Orbán amerikai tanulmánya és nagy semmi...!!!!!!
Hazug pártkatona Fidesz balfaszság magyarázója és oktatója...semmi más!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.07.17. 09:00:09

demokrácia van kisgyerekek
miért nem szavaztatok másokra?

amúgy meg megmondta az istenetek:
el lehet menni az országból...

SLacc 2010.07.17. 09:08:21

@old_field: Értem, mit mondasz, de sarkítasz.

Aki meg öngyilkos lett, megérdemelte. Dögöljön is az ilyen.

kis csibe 2010.07.17. 09:10:26

@nestrot10: Hogy van pofad ilyent leirni Magyarorszagon Magyarul, hogy ne Magyarkodj...takarodj valami masik orszagba, aztan akkor ott nem kell felned, hogy Magyarkodnak elvtars!

SLacc 2010.07.17. 09:12:00

@nestrot10: Nem unjátok még ezt a leülhetsz-egyesezést? Én sajnos sokat mondom, mert muszáj, de itt sokan kompenzálni akarnak valamit ezzel. Töketlenek.

kis csibe 2010.07.17. 09:12:34

De azert az hihetlen, hogy az mszp-szdsz ilyen 8 ev utan is meg ekkora a pofajuk. Kellett volna keresniuk valami sotet zegzugot, aztan oda elbujni es kussolni legalabb 8 evig. Utana talan elo lehetett volna jonni. Ez vonatkozik azokra is akik meg mindig ertuk hoborognek!

öcsi55 2010.07.17. 09:13:29

@nestrot10: akkor zugolódjál,ha katakombákban énekelheted.Fel vörösök
proletárok címü müdalt.
Most megiszom az egészségedre egy sört,
hogy jobban tudd szidni a Viktort!

SLacc 2010.07.17. 09:16:22

@kis csibe: A magyarkodás eufemizmus arra, hogy a nemzetiesség nacionalizmusba vált.

kis csibe 2010.07.17. 09:18:10

@nestrot10: Egyebkent belenezve az aktivitasodba, te tenyleg frankon meghibbantal. Hihetetlen, hogy egy elvesztett valasztas ennyire meg tud viselni egy szdsz-es szart mint amilyen te is vagy.

loláb 2010.07.17. 09:27:56

@nestrot10: Ki szólt hozzád, te elmebeteg?

Commandante Jayasuriya 2010.07.17. 09:29:10

Elvtársak!

Nem kell minden apró formaságon fennakadni. Ha hibádzik valami, hát hibádzik. Senki sem született alkotmánybírónak, mégis hányan végzik ezt a munkát, szerte a világon. A Pista régi harcostárs, ahogy a Pali is. Nem feledkezhetünk meg az érdemeiről, csak azért, mert hiányzik az a néhány papírfecni. A szakértelem úgy is csak "bolsevista trükk", Pista meg majd beletanul a szakmába, ahogy más elvtársak is...
Beszéljünk inkább arról, hogy mennyi mindent tett a Pityu a pártért, és értem.
Sokat, nagyon sokat tett, ezért feltétlenül megérdemli ezt a kinevezést. Ott volt már a koleszban is, igaz nem mint szobatárs, de ott volt. Országlásunk nehéz évei alatt is velünk volt, alantas kancelláriaminiszteri rangban sínylődve tengette életét. Velünk volt töretlen hűséggel a nehéz években is, amikor az önkény és a diktatúra uralkodott hazánkban. A pénzzel is jól bánt, szorgosan fialtatta. Ezért azt mondom, adjuk meg neki állhatatosságáért, kitartó hűségéért, ami a megszerzett hatalomból jár.

A fentiek fényében kijelentem:
Stumpf elvtárs, jó elvtárs!

Ezt tessék kérem mindenkinek figyelembe venni!

O.V.

SLacc 2010.07.17. 09:30:39

No, most már látom, hogy miért tart itt...
(De ócska...)

Rögtön elkezdik kurvaanyázni egymást, ahelyett, hogy ez a te véleményed, ez az enyém, cső.

Fura. Ez itt nem szokás.

Mária néni 2010.07.17. 09:32:07

A cikkírónak nagyon fáj, hogy már nem a komcsik diktálnak. Ilyenkor visítoznak, hogy vége a demokráciának.

nestrot10 2010.07.17. 09:32:24

@kis csibe: nézd meg apád farkát..ha körbe van metélve akkor ő az Szdsz-es:)

nestrot10 2010.07.17. 09:33:22

@loláb: pssszt! ...súlytalan böfögésed nem érdekel senkit!

Mária néni 2010.07.17. 09:34:22

@kis csibe:
Mindig is nagy lesz a pofájuk. Önkontrol nem várható el ezektől.
Ki kell pucolni a médiát is tőlük!

nestrot10 2010.07.17. 09:34:48

@öcsi55: Fel vörösök, Rákosi Viktorék! A proletárok meg le vannak szarva, csak a Fityisz banda pénztárcája legyen tele!

SLacc 2010.07.17. 09:35:16

@Commandante Jayasuriya: Tisztelt Elvtárs!

Nincs is gond Stumpf Elvtárssal! Éljen a magyar haza! Le is kell szarni a papírt, jó lesz majd az elvtárs. Majd Vick megmondja, hogy jó, és akkor az úgy van!
:)

tölgyes 2010.07.17. 09:35:52

@megöltem: Legyünk pontosak! Göndör alelnökségét szabta feltételül az MSZP.. Vagyis legyen egy szocialista kötődésű elnök (Kovács Árpád) és legyen egy MSZP funkcionárius alelnök Göndör..mindezt 4 hónappal a választás előtt!! Ön elfogadta volna??? A fidesz Kovács Árpádot alelnök nélkül elfogadta volna.. azt meg az MSZP nem akarta.

A kompromisszum az lett volna, ha jön Kovács alelnököt meg majd a választás után a fidesz ad.. Az erőviszonyok ismeretében ez nagyon is méltányos lett volna.

na__most__akkor 2010.07.17. 09:36:08

pofad ... Magyarorszagon ... masik orszagba, aztan ... felned ... elvtars

Ez egy magyar.

áéíóú

Hát izé, az ékezeteket már az általánosiskolaelsőben tanítják.

Vagy nem? Valamit nem vettem észre?

SLacc 2010.07.17. 09:36:25

@Mária néni: 50 x 70-esben méltó módon fent van-e már? Vagy komcsi-e-vagyok-e?

ehja 2010.07.17. 09:37:41

@loláb: Azért valahogy nem látom a CV-ben a tudományos tevékenységet (publikációs lista) és bíró sem volt.

Amúgy fidesznyikek ennyire fáj az igazság?
Kiadta az utasítást Viki, hogy a hétvégén trollkodni kell? Már itt tartotok? Jó nektek teljesen használhatatlan emberek (Schmitt, Stumpf, Matolcsy ...) miatt szívni?

is 2010.07.17. 09:37:52

@Mária néni: a kommentelőnek nagyon fájna, ha át kellene gondolkodni, hogy mi is az a pártállam, meg a kommunizmus. hogy ami most történik, nem az inkább-e a komcsik stílusa. nagyon fájna ezt átgondolni, egyrészt az eredménye miatt, másrészt, mert tényleg gondolkodni kellene.

ja, meg a demokrácia foalmával is meg kellene ismerkedni, szintén fejfájdító tevékenység.

nestrot10 2010.07.17. 09:39:04

@kis csibe:
tele a tatyóm a határon túli szavazatszerzéses megyarkodásssal, és kettős állampolgársággal...a határon belüliek meg le vannak szarva? Na ezt ne!!!!!!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.07.17. 09:39:42

@Mária néni: ...és a bérkommentelőknek is
ahogy az szdsz szótár írja:
demokrácia: hatalmon vagyunk
diktatúra: ellenzékben vagyunk

SLacc 2010.07.17. 09:39:42

@na__most__akkor: Sőt, aki nem képes feltelepíteni a magyar billentyűzetet, az balfasz. Tovább megyek, én az angollal is tudok ékezetet írni... Kocka-e-vagyok-e? :D

is 2010.07.17. 09:40:20

@wmiki: egy kicsit keversz. akinek nem tetszik Orbán, annak még ugyanúgy nem tetszhet Gyurcsány sem. nincs az az egybites hozzáállás, amit Viktor nyom 15 éve, hogy vagy engem szerettek, vagy a másikat. és hogy valamelyiket kötelező.

aki ezt beszopja, az juttatja ide az országot.
viszont igaz, amit írsz, és fogadja meg mindenki: legközelebb Orbán ellen kell szavazni, nem pedig rá.

Mária néni 2010.07.17. 09:40:39

Mi a baj azzal, hogy a Fidesz kitakarítja a piszoktól az elrothadt állami vállalatokat, közintézményeket? Ez így természetes.
Inkább örvendezniük kellene az SZDSZ-es, MSZP-s gengsztereknek, hogy nem úgy csinálják, ahogy ők tették, amikor még a Kárdár alatt hatalmaskodtak: teljes vagyonelkobzás, börtön, a család pedig csak segédmunkát kaphatott, a gyerekek pedig kirúgva minden iskolából.
Ha most is ez lenne, még akkor sem pofázhatnának a libsi-komcsik.

is 2010.07.17. 09:41:58

@wmiki: a FIDESZ szótár meg azt írja:
- bankárkormány, oligarhcák: ellenzékben vagyunk
- Demjánnal, csányival parolázás, focimeccsnézés, Fellegi, Pintér milliárdos miniszterek: nemzeti együttműködés, hatalmon vagyunk.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.07.17. 09:43:03

@is: no ugye
miért nem szavaztál másra?
kényszerített valaki?
vagy megalapíthattad volna a MesePárt-ot a tökéletes emberekből, azokra biztos millióinyian szavaztak volna

az elvtársTVben is megmondták a demokrácia azt jelenti, hogy 4 évente szavazol

mi ezzel a baj?

Mária néni 2010.07.17. 09:44:34

@is: demokrácia kultúrált embereknek való, akik képesek uralkodni magukon. Viszont a magukat liberálisnak nevező anarchisták ezzel a szóval kényelmesen takaróznak. SZDSZ-es tolvalybandának nem demokrácia kell, hanem börtön.
Ott kiélhetik az anális hajlamaikat is!

Melchi Zadok 2010.07.17. 09:47:15

@wmiki figyelj már ezt már régen meg akartam tőéled kérdezni. na szóval az avatarod az téged ábrázol? mert kb úgy néz ki, mint egy eddán felnevelkedett harmadosztályú kiöregedett rocker, vagy mint valami távgyógyító a megboldogult budapest tv-ről! :))

Mária néni 2010.07.17. 09:48:48

Persze, hogy nyüszítenek a "balos"-nak nevezett szarkák: nincs már mit lopni. Persze, hogy fröcsögnek a csicskásaik, nem esik már nekik annyi konc. Nem kapnak milliárdokat ostoba filmjeikre, könyveikre, gusztustalan darabjaikra, nem osztogathatnak kurvaszervezeteknek, rácsaptak a mancsukra, amivel könyékig turkáltak a pénzes-zsákban. Mi lesz velük most? Dolgozni? Azt soha nem próbálták!

isssti 2010.07.17. 09:49:35

Oszt nektek mért nem mindegy, hogy ki az alkotmánybiró, netán mind alkotmányügyi szakemberek vagytok?

Stumpf, vagy más - tök mind1!

Szerintem ha ezt a Stumpfot közlekedési rendőrnek neveznék ki, azzal is bajotok lenne..

Bezzeg fogadjunk, a szabadmadarok kontra Maszoppal semmi gondotok nem volt..

Mária néni 2010.07.17. 09:52:02

@isssti: Igaz! Addig nem fröcsögtek, ameddig színesfém-gagyizó, adócsaló volt a pénzügyminiszter, biciglitolvaly-poronty a miniszterelnök és olajszőkító az igazságügyminiszter.

tölgyes 2010.07.17. 09:52:27

@Commandante Jayasuriya: A mai alkotmánybírók közül egyet sem ismerek, akinek széles, nemzetközi kutatásokon alapuló alkotmányjogi tapasztalatai volnának.. Ehhez legközelebb Kukorelli állt, de őt sem akarta Gyurcsány, mert nem tetszett neki Kukorelli "pofája".
Egyébként az ELTE jogi karán végzett, tanársegédként, adjunktusként tanított is az az ELTE-e, közigazgatást tanult a HARVARD EGYETEMEN.. kandidátus..

tölgyes 2010.07.17. 09:56:09

@is: Szerezzen jogi diplomát, legyen kandidátus, járjon a Harvardra, legyen sikeres tudományszervező és főszerkesztő..aztán esetleg Önre is felfigyel valaki mint Stumpra..:)

nahát-nahát 2010.07.17. 09:56:52

"Ja, és az utolsó, mielőtt eloltja majd a villanyt és beteszi az ajtót, írja már ki rá, hogy hazánkban a demokrácia átmenetileg zárva."

Kösz, mi maradunk.... néhány milliónyian. Többek között azért, mert ez a hazánk, mert a balliberális rombolás alatt sem mentünk el, mert élhetőbb országot akarunk a gyermekeinknek... persze nincsen szögesdrót a határon, és az átjárás kétirányban szabad....

thzui 2010.07.17. 10:01:44

tölgyes: Ha mindez igaz, akkor most, hogy nem kell senkivel se alkudni, miért nem Kovács Árpádot nevezték ki???
(No persze tudjuk: mert a szakértő minden csalást felfedez.)

Bergeroth 2010.07.17. 10:03:19

@kis csibe:
A jobbikra? Aztán magyarázd már el nekem, hogy mit termelnénk és adnánk el, nemzetközi piac, és kapcsolatok nélkül? A ruszkiknak Suzukit? Vagy hogy?
Ha a jobbika valaha is hatalomra kerül, akkor ennek az országnak végképp befellegzett. Nacionalista, dilettánsok gyülekezete, középkori gondolkodással és rasszizmussal párosítva. Jobb helyeken az ilyeneket börtönbe zárják társadalom ellenes cselekményekért. Csak itt, Abszurdisztánban fordulhatott olyan elő, hogy az ilyen emberek parlamenti párttá válhattak.
Buta magyarok, buta magyarok, végtelenül buta magyarok.

Commandante Jayasuriya 2010.07.17. 10:05:43

@SLacc:
@nestrot10:

Elvtársak!

Most nincs idő kísérletezni, mert szorít az idő, most régi, kipróbált elvtársakra van szükség a fontos posztokon.
Ezért bíztam meg a Pintér elvtársat, neki jó barátja a Gergényi Pista. Ők ketten régi harcostársak. Ha összedugják a fejüket, megmutathatjuk országnak - világnak, mi a magyar virtus a tömegoszlatásban. Közbeszerzési eljárásban megbízást adtam az Ezüsthajó kft-nek, hogy fejlesszenek ki, hazafias stílusú piros-fehér-zöld színű füstöt kibocsájtó könnygázgránátokat. Ezek robbanása méltóságteljessé teszi a nemzeti ünnepeken kirobbanó zavargások elfojtását.
A Pintér Sanyi egyébként már két hét alatt meg is szüntette a bűnözést az országban. Ezért az nincs is!
Azt pedig tudatom mindenkivel, hogy ami tegnap reggel Újpesten robbant, az nem kézigránát volt, hanem a bolt elé hajnalban kitett tejeszacskó pukkadt ki a melegtől. Ez is a magyar mezőgazdaságot fojtogató nemzetközi karvalytőke, és a multik súlyos provokációja volt, amit nem fogunk ölbe tett kézzel eltűrni...!

De addig is, amíg a Stumpf Pistáékkal vállvetve meg nem változtatjuk az alkotmányt, kinyitunk néhány újabb börtönt, ebben a kánikulában úgyis jót tesz a hűvös néhány forrófejűnek, akik azt képzelik, hogy ebben a demokráciában mindent megengedhetnek maguknak!

O.V.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.17. 10:07:20

Pintér "jó oligarcha" bukott és mostani belügyminiszter kb. 30 év alatt 4-5 milliárdot dolgozott össze. Közrendőrként kezdte!!!
Ez napi kb. 365.000,- azaz HÁROMSZÁZHATVANÖTEZER forint.

Kérem segítsen a forradalmi, népi, nemzeti és Orbán kormányt, hogy lehet ezt tisztességes úton megcsinálni? Mi - a nép- is szeretnénk!

Ezt a "jóhírű" céget vette meg az alkotmánybírónak jelölt Stumf úr!!!!

Ez az Orbán kormány!!

Commandante Jayasuriya 2010.07.17. 10:12:39

@tölgyes:

És következik valami a leírtakból?

orvian 2010.07.17. 10:17:24

kis@nestrot10: a medián szerint jó irányba megyünk...
akkor kit ébresztenél....?
majd ha nem újságot,hanem a bevételén,fizetésén,lát valami negatív változást...
én már ebben sem hiszek:x éves narancsriasztás sem riaszt(ma még)senkit.

belekotty 2010.07.17. 10:18:51

@Mária néni: "Dolgozni? Azt soha nem próbálták! "

- Hmmm.. a jelenlegi miniszterelnök munkában eltöltött éveinek száma?

isssti 2010.07.17. 10:19:21

@Mária néni: ..az a bizonyos hires ballib kettősmérce!

orvian 2010.07.17. 10:22:19

@nestrot10: kis csibe nem magyarkodik,csak rosszat álmodott,és csak itt tud kibontakozni.azaz:de nem minősítem

feri17 2010.07.17. 10:23:16

Stumpf a Fellegi (miniszter) céget vette meg és majd 31% RTL-t.
És mi van az oligarchákkal?

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.07.17. 10:23:28

@Stumf vette meg a kétes hírű Pintér céget?: Nem akarsz inkább az :EU ÉS IMF TAKARODJA váltani?Csak mert az inkább helytállóbb lenne mint ez.

feri17 2010.07.17. 10:24:10

@Stumf vette meg a kétes hírű Pintér céget?: Stumpf a Fellegi (miniszter) céget vette meg és majd 31% RTL-t.

Mária néni 2010.07.17. 10:24:38

@belekotty: Kiszámíthatod magad is: jelenlegi életkorából ki kell vonni azt, amennyi idős volt, amikor megszerezte a diplomáját.

Mária néni 2010.07.17. 10:26:27

Itt volna már az ideje annak is, hogy az egész RTL-t és a TV2-t is felvásárolja valamelyik jobboldali és kipucolja a destruktív liberálisokat onnan is.

orvian 2010.07.17. 10:28:51

@wmiki: ugye azért Te is tudod,hogy ezt nem az állampolgároknak mondta.
idézd ide a teljes szöveget.
egy kontextusból kiragadott,mondatra hivatkozni a legaljasabb(bár nem egyedi dolog).

orvian 2010.07.17. 10:30:00

@isssti: ha csak ennyi telik,akkor menj strandra.

fidesz friend 2010.07.17. 10:48:32

@kis csibe:
na az, amit írsz, az vezetett Trianonhoz, hogy mindenkinek tele lett a töke a mitugrálsz, erőszakoskodó, követelelő, beképzelt magyarokkal. már a törpe és stábja keménykedése is veszélyes: Európával együtt kellene működni, európai szabályok szerint.
vagy ha nem,jöhet a 400 forintos euró, és akkor hogyan veszel lapostévét meg benzint?

ami Stumpfot illeti: hát pofa kell hozzá. de a jelek szerint van. ma még. remélem, hamarosan péppé zúzzák nekik

sárkányfő 2010.07.17. 10:49:30

Schmitt...
Domokos...
Stumpf...
stb...

Nem is az alkalomtalanságuk és pártosságuk a legpofátlanabb ezekben az elvileg függetlennek szánt szakmai pozíciókban. Hanem a híres fityeszes álszentség...

Bezzeg ellenzékből milyen fontos volt még nekik a pártatlanság:

"2007. június 5.

A Fidesz-KDNP Majtényi László jelölését nem támogatja, mert álláspontja szerint nem felel meg a tisztség betöltéséhez szükséges egyik legfontosabb feltételnek: a pártatlanság követelményének."

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője
Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője"

fidesz.hu/index.php?Cikk=78530

Éééértitek, a_pártatlanság_ , mint fideszes szempont :)

Mindegy, kimagyarázzák, elég kicsit gyurcsányozni, oszt jónapot.

stratez 2010.07.17. 10:51:14

Szegény Grigorjevics, valószínűleg még tévében sem látott Kádárt, nemhogy a rendszerében nem élt, ugyan mikor volt az, hogy egyet jelölt balról, egyet jobbról, ha már fikázol Alexej barátom, ne csak Sztahanovot keresd ki a wikipédián, hanem a Kádár-rendszert is...

sárkányfő 2010.07.17. 10:51:18

Azért van abban némi poszkomcsi perverz báj, ahogy majd Stumpf (Hazafias Népfront) fog érvényt szerezni Pozsgay (Magyar Kommunista Munkáspárt) új alkotmányának :)

Ez ám a forradalom ;)

orvian 2010.07.17. 10:53:04

Azé'ha már más (érv)nincs,akkor jön a kommunistázás.
Megnézném az ezzel érvelők múltját.
Persze felmenőleg is.
A családban nem csak az esetleges kutyabőrök,hanem a párttagságik után is kutatni kellene,
Bár,szerintem nem kell sokat kutakodni.
Kiszolgálók,és haszonélvezőik most szabadon jólmegmonnyák!!!!
Ma már ez(szerintem),nem érdem.

Tita nick 2010.07.17. 10:59:42

A közvélemény kutatások szerint magas a joboldali szimpátia az országban. Hehe. Milyen szar lehet állandóan, tehetetlenül f9ikézni. Na, megyek úszni, az sokkal üdítőbb, mint a bolsevik nyivákolás.

orvian 2010.07.17. 11:01:02

Idézet Mária nénitől:..."demokrácia kultúrált embereknek való.."
Most értettelek meg:nem vagy kulturált.
Ne kérdezz:olvasd vissza magad...
A véleményed tisztelem,mert demokrácia van,de a stílusod és érvrendszered hagy némi kívánnivalót.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 11:11:45

@Bergeroth:

"Abszurdisztánban fordulhatott olyan elő, hogy az ilyen emberek parlamenti párttá válhattak.
Buta magyarok, buta magyarok, végtelenül buta magyarok."

- Freiheitspartei Österreich (alias FPÖ, Jörg Haiderrel az élen)
- Front National - Jean Marie Le Pen - Franciaország

Mintha ezek kulturált nyugati országok delegáltjai lennének :-))

Ezek tudod akkor szoktak bejutni a parlamentbe, amikor kurvára tele a tökük az embereknek a liberális, demokrata meg egyéb vezetők balfaszkodásaival és tolvajlásaival...

Bergeroth 2010.07.17. 11:19:13

@közlekedési bűnöző:
Igen, és akkor végső mentsvárként, mindenki megszavazza a jobboldali balfaszokat és tolvajokat. Remélve, hogy ezek majd nem lopnak annyit, vagy nem úgy. Szép volt.

orvian 2010.07.17. 11:27:53

A kormányváltással nincs semmi gondom.
De:mikor figyelmeztettek a 2/3-ad veszélyére,akkor a süketek országa lettünk.
Ma még jónak érzik sokan:de majd eljön a kijózanodás ideje.(Eső után..).

Vincenzo testvér 2010.07.17. 11:29:05

Gyermekeim, nem értem, miért féltik egyesek a demokráciát. Azokat tudnám csak megérteni az ágálók közül, akik Mellár Tamás fölmentése esetén is a demokrácia haláláról posztoltak vagy kommenteztek volna az előző ciklusban.

nestrot10 2010.07.17. 11:38:26

a MÉDIÁN ?:... megvásárolt propaganda banda a Fidesznek.
a Központi Statisztikai Hivatal vezetőjét is ezért váltották le a gonosz törpéék a Rákosi Viktor,, hogy hazug statisztikákat közöljenek természetesen a Fityisznek megfelelőt...a marha magyar , buta fidesz fertőzéses betegek, meg elhiszik...pedig csak fizetett propaganda!!!!--amit benyalnak!

nestrot10 2010.07.17. 11:39:06

ÉBRESZTŐŐŐ EMBEREK! ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJ!

stratez 2010.07.17. 11:40:08

Elgondolkoztam, ki lehetne vajh Szahanovunknak az ideális alkotmánybíró, ha már Bihari, a volt szocialista parlamenti képviselő is egy köcsög Fidesz-bérenc. Elég szűk a választék, tán Sztálin Visinszkije, esetleg Kádár Vida Ference, hogy stílszerűek legyünk, de ha már napjainknál kellene szegénynek maradnia, és erős kompromisszumkényszer lépne fel, megtenné tán a jó Szigeti Péter, a kiváló OVB-vezér és választást lebonyolító szagértő...

orvian 2010.07.17. 11:40:17

@Vincenzo testvér: 'Indoklás nélkül'
2003-ban.
Akkor ma mi is változott?
Suba alatt a köztisztviselőket,meg egyebek...

Mária néni 2010.07.17. 11:40:20

@orvian: Igazad van, valóban veszélyes a kétharmad. Még maradt egy nyüszítő liberális kissebbség. Ki kellett volna azokat is pucolni a Parlamentől.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 11:40:56

@Bergeroth: arra próbáltam utalni, hogy állításoddal ellentétben nem csak Magyarországon él ez a jelenség, hanem máshol is, nem kell abszurdisztánozni.
De látom nem sikerült fogni az adást. Szép volt.

mizrolist 2010.07.17. 11:44:35

@nestrot10: nem, Vincentnél egyszerűen normálisak az írók, és unják a baromságodat. (még mielőtt bekategorizálnál: sosem szavaztam a Fideszre, és nem tartom sokra Orbánt sem; de a te kommentjeid rosszabbak, mint Szijjártó Pétert hallgatni 3 napig - pedig azzal vallatni lehet)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.17. 11:52:23

Szégyellem Orbánt

Szerintem Orbán elvesztette a józan eszét. Mostantól jönnek a lezárt uszodák a Bástya elvtársaknak?

Rettenetes megélni, hogy Magyarországnak ilyen miniszterelnöke van. És ez az ember akar engem képviselni, mint adófizető magyar állampolgárt? Nem elég, hogy a "kontár" , a "trükköző" és "populista" beceneveket kapja folyamatosan a világsajtótól, most még ezt a nemzeti együttműködési fércművet is kirakatja mindenhová.
Az ember nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön. Ez már az ötvenes évek. Ott volt kötelező Marx, Engels, Lenin és Rákosi fotókat és direktívákat kipakolni a falakra. Én például egy Orbán-mellszobrot szeretnék iratnehezéknek. Folyton szétcsúsznak az íróasztalon a jegyzeteim. Legalább valamire Orbán is jó lenne. Másra ugyanis, például a kormányzásra teljesen alkalmatlan.
A hatalmi tébolyban már odáig merészkedik, hogy 2,7 millió rá szavazó voksára hivatkozva diktátorként dirigál. Szerintem Orbán elvesztette a józan eszét. Mostantól jönnek a lezárt uszodák a Bástya elvtársaknak? Kórusműveket fognak írni a tiszteletére? Vers érdekében érdemes Csoóri Sándorhoz fordulni, van az ilyesmiben tapasztalata. AVH-t már felállítottak, most jön a közizé a falakra. Lassan a Terror Házába is visszaköltözhetnek.
Nem hiszem el, hogy ezt normális fideszes nem szégyellni. Az én jobboldali barátaim vagy hallgatnak vagy szitkozódnak.
Én pedig szégyellem Orbánt Viktort. Honnan indult 1989-ben és most hol tart pl. anyagilag is. És hol van még a vége?...

Orbán ne takarodj, hanem húzz a p.csába de azonnal!

Mária néni 2010.07.17. 12:04:26

@Stumf vette meg a kétes hírű Pintér céget?:
Nektek, komcsiknak is jobb ez így. A mostani kormány alatt egy kicsit összeszedi magát újra az ország, feltöltik a raktárakat, gyarapszanak majd a polgárok, meghízik az államkassza. Aztán majd néhány év múlva a nálatok megszokott csalással, hazudozással és populista uszítással majd újra hatalomra kerültök és lesz megint mit szétlopnotok.

herut 2010.07.17. 12:05:02

Tényleg!Mondja meg már valaki,mi a szarnak kell az Alkotmány Bíróság? Milyen jogon bírál felül demokratikusan,a választók akaratából törvényt hozó parlamentet? Ugyanez a véleményem a Legfelső Bíróságról is.Előttük két szint elbírál valamit,JOGERŐSSÉ válik az ítélet, a néhány kurvaokos meg szétjogászkodja.Akkor mitől jogerős? Kell még egy felső szint,ahol a hatalomnak lesz igaza?

mizrolist 2010.07.17. 12:08:16

@herut: mert lehetnek hibák; pl. ha a helyi bíró idióta és/vagy korrupt, akkor simán hozhat olyan ítéletet, ami ellentmond a törvénynek (lásd az első móri pert).
Az Alkotmánybíróság pont azért van, hogy a kormány ne tehessen azt, amit akar, hanem be kelljen tartania azt, amit az Alkotmány előír.

kis csibe 2010.07.17. 12:15:06

@Bergeroth: A vegtelen buta magyarok azok, akik 8 evig hatalmon tartottak a kurcsany fele orult rablobandat. Gondolom te egy vagy ezek kozul. Innentol fogva, hogy az szdsz megsemmisult, olyan rossz dolgok mar nem johetnek.
Ha azoknak a hazaarulo idiotaknak az amokfutasat nem allitjak meg, most egy tetanuszert is fizethetned a sulyos tizezreket, egy mandulamutethez meg banki kolcsont kene felvenned.

herut 2010.07.17. 12:16:25

Prejudikáció eleve azt gondolni,hogy két szint ( a helyi és pl. megyei bíróság ) is idióta/korrupt,a legfelső meg nem....!
A törvényhozás csak egy szinten történhet,parlamenti szinten.
Kedves Mizrolist! Nem vitatkozni akarok,egyszerűen véleményt nyilvánítok!
A vita ez ügyben felesleges.

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 12:17:48

Az írás nagyszerű, gratulálok, csak egy baj van, ez így megy 20 éve, és az utóbbi években összesen nem támadták ennyit a rendszert, mint most Viktátort egy hét alatt. Szóval nekem ez egy kicsit visszás, életszerűtlen, és inkorrekt.

wolves84lb 2010.07.17. 12:18:29

@Mária néni: Mi lenne, ha megtanulnál helyesen írni??? Nem elég, hogy úgy ahogy van, baromság minden szavad, de mindezt így leírni...TOLVALY....bazz....

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 12:19:38

@Stumf vette meg a kétes hírű Pintér céget?: arra még várhatsz jó pár évet, amúgy Nyugaton nem ismeri senki, szóval kicsit túlértékeled a vezírt, de hát az egyszerű emberek már csak így működnek.

katamara 2010.07.17. 12:20:08

@is: Hát te aztán igazán nem tudod, hogy mi a demokrácia, ha ez neked az.

katamara 2010.07.17. 12:21:23

@mizrolist: Szargyártóra gondolsz : Mert attól már elhányom magam.

wolves84lb 2010.07.17. 12:23:33

@Mária néni: na ez az...OV-nak jogi diplomája van, azonban a szerzett szakmájában soha nem dolgozott...jelzem, az elmúlt 8 évet is ellógta a kis patkány, de ez téged nem zavar.

Egyszerűen hihetetlen, hogy a te szavazatod is annyit ér 4 évente, mint az enyém :/

Hungaro Sapiens 2010.07.17. 12:30:51

@Mária néni: Humoros, hogy néhány szervilis gondolkodású hozzászóló mindenkiben komcsit lát, aki kritikával illeti a Fideszt. Mária néni most éppen egy szélsőjobbosban vélte felfedezni őket. :)

Mária néni 2010.07.17. 12:30:59

@wolves84lb:
Sajnos az én szavazatom is csak annyit ér, mint a tiéd, pedig az olyanoknak mint te egyszerűen nem volna szabad szavazójogot adni. Kötni kellene az értelmi színvonalhoz, az erkölcsi érettséghez, az életkorhoz és az IQ-hoz. Örvendezz, hogy szavazhatsz, és nemsokára újra szívhatjátok a nemzet vérét.

Mária néni 2010.07.17. 12:33:25

@Hungaro Sapiens: Igazad van, komcsik már nincsenek, sőt soha nem voltak. Inkább volt egy parazita réteg, aki akkor annak vallotta magát, aztán szocinak, vagy libsinek. Lényeg, hogy lopjanak, csaljanak, élősködjenek. Megfizetik a kiszolgáló csőcseléket, akik most vinnyognak, hogy eltaszították őket a zsírosbödöntől.

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.07.17. 12:36:08

Én nem pontosan értem azokat, akik folyamatos kommunistázással, kúrcsányozással és az elmúlt 8 évre mutogatással magyarázzák mindazt, amit írtam, vagy ami ma hazánkban történik. Nem, hölgyeim és uraim! Az elmúlt 8 évért senki nem dícséri sem a szocikat, sem a szadeszt; az Élmunkás sem. De hát őket leváltották, ugye. Ráadásul kétharmad is van. És épp ezért elfogadhatatlan számomra, hogy a kétharmadot - szerintem - főleg a hatalommal való visszaélésre használják (az előző csapathoz képest még szélesebb eszköztárral), és nem az értelmes munkára. Ne mondjátok már nekem, hogy ezt ígérték!

A jelölésre visszatérve: lehetne annyi értelmes, remek "jobboldali" jogászt is találni Stumpf helyett; és nem nyilvánvaló pártbéli cimborát (tudom, ő független...). Egyébként, ha Stumpf tényleg olyan ember, mint sokan írják, akkor - szerintem - ő maga állna ki, és mondaná azt, hogy sajnos nem vállalhatja, mert az egész dolog úgy ízléstelen, ahogy van.

Húsleves 2010.07.17. 12:37:10

"Ja, és az utolsó, mielőtt eloltja majd a villanyt és beteszi az ajtót, írja már ki rá, hogy hazánkban a demokrácia átmenetileg zárva."
Tudjátok, hogy a honvédség, a rendőrség és a tűzoltóság miért nem "demokratikus"? Azért, mert olyan kész helyzetet kell megoldaniuk, amikor nincs idő véget nem érő diskurzusra, főleg nem olyanokkal, akiknek nem is célja, hogy eloltsák a tüzet. Mivel a dicsőséges Gyurcsány-Bajnai kormányok kiszolgáltatták az országot a globális tőkének, ( index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/16/bekemenyitett_az_imf_es_az_eu/ ) ezért ma ehhez hasonló helyzet van, ami nem oldódik meg addig, amíg el nem takarítják az átmentett kommunista kapcsolatok és vagyon haszonélvezőit, a hivatásos rettegőkkel együtt. A belinkelt cikkből jól látszik, hogy a hiénák, akiknek nem tetszik, hogy a "merjünk kicsik lenni" végetért, azt követelik, hogy tartsuk a (Bajnai által ennek a kormánynak a terhére vállalt) hiánycélt, ugyanakkor minden konkrét intézkedésnek igyekeznek keresztbe tenni (mi közük nekik a mi bankadónkhoz?).
De ne legyünk pesszimisták, nézzük a dolog pozitív oldalát: él köztünk néhány százaléknyi szarházi, akik ezt akarták, ezért most joggal örülhetnek.

orvian 2010.07.17. 12:37:31

@Mária néni: Te már otthon kereszt helyet vörös csillagot tartasz a falon,hogy ha reggel felkelsz,mely szót kell naponta többször mondanod:KOMMUNISTA.
Jó egészséget:de megfelelően artikulálj,tükör előtt('homályosan'),de ez már más.
Ez neked magas.

Mária néni 2010.07.17. 12:41:36

@orvian:
Nem kell elkeseredned. Eddig libsi, vagy szoci voltál és úgy szívogattad az ország vérét. Ha neked úgyis mindegy, most legyél jobbikos, hátha jut egy-egy zsíros konc. Aztán majd meglátod, ki győz...

Terniak 2010.07.17. 12:46:24

@tölgyes: hát pedig van és volt ilyen.

Trócsányi, Bragyova, Sólyom, Kilényi, Zlinszky, Lévay, Kovács, Holló stb.

Az alkotmányjogi kutatások mellett fontos, hogy az adott jogi szakterületen is megállja a helyét. Az LMP ezt észrevette. nem egyszerűen az alkotmányjoghoz kell érteni, hanem egy adott jogág ismerete is általában fontos.

Stumpffal az a baj, hogy az önéletrazja alapján sem az alkotmányjog, sem más jogág beható ismerete nem tűnik ki. Ettől még lehet, hogy így van. De az alkotmánybírósáskodás nem azt jelenti, hogy ismerem az Alkotmány szövegét és kész. Hogyan fogja Stumpf megítélni egy adójogi szabály alkotmányellenességét megítélni? Persze, lesz stábja (egyébként ez két fő jelenleg), de ezekről a kvalitásairól nem sokat tudunk.

Egyébként saját szakmai hitelét is kockára teszi. Ma már a jogi szakrodalom keményen bírálja az AB tevékenységét is, erre is jobb ha felkészül.

orvian 2010.07.17. 12:48:24

@Mária néni: Nem szívtam (vért),nem jut konc,viszont akkor Te ki vagy:sem ezt, sem azt nem tetted csak:ítélsz!
Jogalap?

Spiro 2010.07.17. 12:49:55

A Fidesz baloldali szavazói kedvéért Pozsgai Imrét, Szűrös Mátyást is lehetne alkotmánybírónak jelölni (ők pont annyira baloldaliak –ha nem jobban-, mint Bihari)!

Ha az Önkoriknál sikerült csökkenteni a képviselői létszámot, az Alkotmánybíróságnál miért nem lehetett ezt tenni, minek tuningolni a létszámot (ezzel legalább annyit spórolnánk, mint a Gaskóék fizuján)?

Az a rohadt, tróger IMF és EU nem enged minket jobban eladósodni. Remélem már mindenki elkezdett kuporgatni a következő megszorító csomag idejére, mert ha tovább nagyfaszoskodunk johet még HUF gyengülés, magas kockázati felár, magas HUF kamat, stb.
Jó lenne, ha végre felfognánk, hogy a hiteleket vissza is kell majd egyszer fizetni, és jobb előbb, mint utóbb.

Terniak 2010.07.17. 12:50:53

@Húsleves: "...ezért ma ehhez hasonló helyzet van, ami nem oldódik meg addig, amíg el nem takarítják az átmentett kommunista kapcsolatok és vagyon haszonélvezőit, a hivatásos rettegőkkel együtt."

Ezen ne haragudj, de jót nevettem, pont egy Stumpffal foglalkozó cikkben. Ajánlom nézd meg, hogy ki volt Stumpf apósa, és hogy ebből mi kövekezik arra nézve, hogy miért nem úgybntak a FIDESZ-szel a Bibó koli idején mint más hasonló szervezetekkel a belügyi szervek.

Bergeroth 2010.07.17. 12:53:42

@kis csibe:
1. Mivel semmit nem tudsz rólam, ezért a feltételezéseidet semmisnek tekintem.
2. Nézz után mit jelent az a szó, hogy "hazaáruló", majd...
3. ...fuss neki még egyszer.

Terniak 2010.07.17. 12:54:17

@Spiro: Bihari jelölésének valódi oka, hogy 2013-ban betölti a 70. életévét, és ezzel megszűnik a megbízatása, ahogy Hollóé is.

Miért jó ez a Fidesznek? Mert 2013-ban ő fog jelölni újból 9 évre, arra az időre, amikor már lehet nem kétharmaddal fog kormányozni.

Húsleves 2010.07.17. 12:57:33

@Teremszolga:
az LMP-vel meg az a baj, hogy vizet prédikál, és bort iszik. Itt egy blog link, ami valamiért nem sokáig díszelgett az index címoldalán:
fenteslent.blog.hu/2010/07/16/lehet_mas_a_frakciokoltseg#comment-form
És itt egy másik link, a TASZ "fénykorából", amikor még Schiffer képviselte a TASZ-t egy olyan perben, amikor a TASZ-t jogerősen elmarasztalták jó hírnévhez való jog megsértéséért és közösség elleni izgatásért:
tasz.hu/perek/peres-dossziek/lovas-istvan-vs-tasz-dosszie

A lényeg pedig az, hogy nem Stumpf személyéről van itt szó, hanem egyszerűen arról, hogy a múlt rendszer haszonélvezői folytatják a reklámból ismert "Szia! Ásóka vagyok! Nem akarok semmit, csak élősködni a bőröd alatt" politikát.

Mária néni 2010.07.17. 12:58:03

@Teremszolga: Ez érdekes felvetés, valószínű magyarázat Bihari Mihályra.

orvian 2010.07.17. 13:00:53

"Sajátos helyzetét a pártjában mégsem ez, hanem különös házassága okozta. Stumpf ugyanis még az egypártrendszer embert próbáló idején feleségül vette az akkori belügymninisztrer, Horváth István lányát. Nyilván nem számításból, hanem szerelemből, ám ez a kapcsolat mindvégig sajátos helyet jelölt ki számára a Fideszen belül."

Terniak 2010.07.17. 13:05:10

@Mária néni: egy dolog van, amit nem tudunk. Az új Alkotmány alkotmánybírókra vonatkozó szabályai. Ha 12 év lesz a megbízatási idő, még jobb a FIDESZ-nek.

Terniak 2010.07.17. 13:06:15

@Húsleves: nekem nem pálya az LMP, csak annyit mondtam, hogy jól látják az alkotmánybíráskodás szakmai hátterét.

orvian 2010.07.17. 13:11:50

Mára ennyi:"Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!"
Látnoki szavak,de:nem lehetne kicsi jó a jelenben is??

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 13:12:06

@Sztahanov, Alekszej Grigorjevics: :) jaja, Stumpf legalább annyira független mint Schmitt.... :) Amúgy figyelj, én azt mondom mindkettő független. Tudod miért?! Mert mindkettő gerinctelen karriersita. Ha most a maszop lenne kormányon, akkor most mindkettő maszopos jeölt lenne.... Szóval.... hagyjuk ezt, hogy ki hova nyal, nyilván mindenki oda, ahonnan remél valamit. A másik. Sajnálattal veszem, hogy elfelejtjük miért tartunk most itt. Az utóbbi 20 év miatt. Amibe mindenki benne van, ki többel, ki kevesebbel. A maszop ugye elég sokkal, hiszen nem ma kezdték az ipart... És igen Viktátor se szent, ismerjük őt, de elképesztőnek tartom, hogy az utóbbi 1 hónap alatt több bírálat érte, mint a maszopot 20 év alatt se. Ez kissé életszerűtlen a magyar médiára nézve. Nevetségesnek tartom túlértékelni az ő munkásságát ennyi idő alatt, mint ahogy nevetségesnek tartottam Gyurcsány úr munkáját is 6-7 év alatt. Szerinted miért van a mai magyar gazdaság ilyen helyzetben? Szerinted mennyit ért a "szakértői kormány" díszfasz munkája? Szerinted a mai helyzetet a Viktor okozta nem pedig a világgazdaság, melytől 90%-ban függünk, és a szocializmus utószele? (a NER szerintem se egy jó ötlet, mert ezek a dolog az angolszász rendszer sajátjai, és tény, hogy össze lett csapva, de nem lehet, hogy az egyszerű átlagpolgároknak ez kell, hogy végre ne egymás ellenségeit lássák polgártásaikban, tudod, ez olyan formális kinyilatkoztatás - gondolom. Persze ettől senki nem lesz jóban a hülye szomszédjával...). Miért ilyen skizofrén a magyar társadalom egy része?

Húsleves 2010.07.17. 13:14:11

@Teremszolga: én meg azt igyekeztem alátámasztani, hogy nem jól látják. Max. annyiban értek egyet, hogy kifinomultabbak a módszereik (ha már említetted Stumpf rokonságát, nézd meg a Schifferét). Ha ők kerülnének hatalomra, összeállítanának egy olyan kritériumrendszert, aminek nem felelhetne meg egyetlen jobboldali gondolkozású ember sem, és azt látnánk, hogy az általuk értelmezett integrációs és oktatáspolitika nem pártpolitika, hanem alkotmányos jog és követelmény. Ehhez értenek, hiszen a TASZ-ból nőttek ki, amelyik megmutatta már párszor, hogy amikor a jog az ő oldalukon van, akkor élnek vele, ha más az álláspontjuk, akkor gátlástalanul tiporják.

stratez 2010.07.17. 13:16:16

Aki Biharit leopportunistapojácázza, az legfeljebb egy köcsög gyurcsánybérenc...

Mária néni 2010.07.17. 13:16:32

@orvian: Már türelmetlenkedsz? Még ki se rúgtak mindannyiótokat a helyéről, a legtöbbnek még könyékig a keze a kasszában, és már szeretnétek újra visszakerülni?
Hát nem érted, hogy kell egy kis idő a Fidesznek és a rendes adófizetőknek, hogy rendbetegyenek mindent utánatok?
A rablódarázs is megvárja, amíg a méhek felhalmozzák a mézet. Várjatok egy picit türelemmel.
Addig szűköljetek, rettegjetek és panaszkodjatok New York-ba :-)

Spiro 2010.07.17. 13:17:15

@Teremszolga:
Nem hiszem, hogy pusztán ez lenne az oka Bihari jelölésének.
Hiszen 2 éven belül borítékolható az új alkotmány és erre kellenek a többségben levő lojális alkotmánybírók.

Mária néni 2010.07.17. 13:18:15

@stratez:
Bihari opportunista pojáca. Zokogott, amikor kiebrudalta az MSZMP. Hüppögöt, hogy márpedig ő hithű komcsi.
Most nagy "demokrata" a volt kommunista diktatúra fő támasza.

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 13:19:19

Szerinted jó, hogy 8M< keres egy jegybank elnök? Szerinted jó, hogy a szakszervezet tagjai súllyos mlliókat keresnek a semmire.

És szerintem se jó, hogy Jária bankja stb. ki lett véve a bankadó alól... És baromság a MÁV szárnynyitás és satöbbi, de egyetértek azzal, hogy 2M-ban limitálták a közszolgák bérét, mert nem ér többet munkájuk, hiszen szinte nincs felelősségük, szemben a versenyszférával.

Szerintem minden politikus ferdít, a politika már csak ilyen, és mindenki meg akarta nyerni a választást, mindenki hazudott, de ezt most számonkérni egyetlen párton dőreség. Szerinted jobb lenne, ha a maszop kormányozna?! Szerintem aligha.

Terniak 2010.07.17. 13:20:23

@Húsleves: szerintem az általad belinkeltek nem cáfolják, hogy az adott esetben az LMP jól döntött.

Így van. Általánosságban ha a kapcsolatrendszerekről beszélünk, egyiknek sem lenne helye a közéletben. Se Stumpfnak, se Schiffernek.

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 13:22:56

Az anyag egyébként jól indult, szórakoztató volt, de amikor elővetted a jelzőszerkezetedet, akkor vált otrombává. Kár érte. Elég lett volna, ha érdekeseket kérdezel. Az ütött volna, így nem érted el a hatást.

Terniak 2010.07.17. 13:24:32

@Húsleves: az LMP által jelölt Tóth Mihály büntetőjogász, a Pázmány katolikus jogi kar tanszékvezetője, 1998-2000 között az Orbán-kormány helyettes államtitkára, a büntetőpolitikáért felelt.

Ez azért elég messze áll az LMP-től.

Húsleves 2010.07.17. 13:30:36

@Teremszolga: megnéztem Stumpf életrajzát, jogot végzett és szociológiát. De teljesen mindegy, lehetne 100 egyeteme és 100 év gyakorlata, az LMP úgyis találna olyat, amit hiányol. Sólyom László egyébként azt nyilatkozta valamikor (tévében, ezért nem tudom belinkelni), hogy az alkotmányosság szintjén a jognál fontosabb a filozófia éa az erkölcs. Ugyanis lehet hogy pont a joggal, törvénnyel, jogi intézménnyel vagy joggal való takarózással, stb. van a baj.

Húsleves 2010.07.17. 13:33:26

"Ez azért elég messze áll az LMP-től."
Dehogy áll messze, egyszerűen csak nem mennek fejjel a falnak. MOST erre van lehetőségük.

Mária néni 2010.07.17. 13:41:20

@Húsleves:
LMP véleménye nem számít. Senkik.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.07.17. 13:47:27

mária néni, te a véresszájú, agyatlan és teljesen elmeháborodott hozzászólásaid alapján egyszerűen nem vagy normális

tölgyes 2010.07.17. 13:48:28

@Commandante Jayasuriya: Talán csak annyi, hogy az alkalmasság bonyolultabb kérdés, mint ahogy beállítani méltóztatott..

Húsleves 2010.07.17. 13:51:28

@Mária néni: ha LMP alatt a Schiffer-féléket érted, akkor egyetértünk, ha a megtévesztett fiatalokat, akik a tagaságukat alkotják, vagy rájuk szavaztak, akkor nem.

loláb 2010.07.17. 13:56:03

@ehja: Gondolom te nem sokat tudsz az egyetemi hierarchiáról, úgyhogy segítek: adjunktussá, docensé, és egyetemi tanárrá nem puszira választják az embereket, hanem meghatározott mennyiségű tudományos munkát, publikációt kell közzétenni (plusz oktatói tevékenység).

Szóva, azért mert nem látod a publikációs listát, még voltak publikációi, hiszen másképpen nem habilitálhat, vagy nem lesz docens valaki.

Bíró valóban nem volt, mintahogy a jelenlegi alkotmánybírók többsége sem.
Egyébként, mielőtt a szakmai alkalmasságát megkérdőjelezed, nézz már utána a feltételeknek. A bíróvá választás feltételei fent vannak az Ab honlapján.

Mária néni 2010.07.17. 13:57:14

@Húsleves: Már túl sokan és túl régen hivatkoznak arra, hogy megtévesztették őket. Felelősséget vállalni kell, pláne, ha valaki politizál.

smartdrive 2010.07.17. 13:58:09

szar lehet Fidesz-szavazónak lenni

amúgy is, de most pláne

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.07.17. 14:05:23

@smartdrive: majd ősszel kell a tükör elé állni, s szépen köpködni azt. Kérdés, meddig tudják az előző , amúgy szintén gusztustalan kormányra kenni a saját baromságaik okozta gondokat

mizrolist 2010.07.17. 14:08:53

@loláb: igen - és Stumpfnál erősen kétesélyes, hogy azok alapján alkalmas-e.

@Mária néni: és kik a valakik? az az 53%, akik a Fideszre szavaztak?

tölgyes 2010.07.17. 14:10:12

@Sztahanov, Alekszej Grigorjevics: Mit ért Ön a hatalommal való visszaélésen 2/3 esetén?

A visszamutogatás -ahogy Ön mondja - nem jelent mást, mint hogy a sima többség még durvábban használta a maga hatalmát mint a mostani 2/3-os többség. Csak egy példa: a konvergencia-programot úgy küldték meg az eu-nak, hogy előtte az ellenzékkel nem egyeztettek.. Vagy úgy üzentek hadat Iraknak, hogy nem folytattak előzetes egyeztetést még a saját pártjukkal se!!Pedig erre vonatkozóan szigorú szabályok vannak és a tét se kicsi...Szász Károly megveretéséről leváltásáról és annak kommentálásról már szó se essék.

steverubellreborn 2010.07.17. 14:14:30

@Húsleves: "ha LMP alatt a Schiffer-féléket érted"

Miért azok kik:?

steverubellreborn 2010.07.17. 14:16:08

@Húsleves: "a már említetted Stumpf rokonságát, nézd meg a Schifferét). Ha ők kerülnének hatalomra, összeállítanának egy olyan kritériumrendszert, aminek nem felelhetne meg egyetlen jobboldali gondolkozású ember sem, és azt látnánk, hogy az általuk értelmezett integrációs és oktatáspolitika nem pártpolitika, hanem alkotmányos jog és követelmény"

ez nem igaz,másrészt a rokonairól senki sem tehet.

tölgyes 2010.07.17. 14:16:22

@Teremszolga: Nagyon tanulságos lenne az Ön által felsorolt urak közül megkérdezné mondjuk Bragyovát, hogy mit gondol Holló, vagy Kovács teljesítményéről...Vagy Hollót arról, hogy mit gondol Bragyováról..Ha meg Kilényit kérdezné meg az össze többiről, akkor fetrengene a nevetéstől..::)))

Lévay bíróról nekem is nagyon jó a véleményem bár ő leginkább büntetőjogász..de ő nagy tudású és egy nagyon kedves ember mint ahogy kedves Trócsányi is az.. pedig ha minden igaz nagykövet lesz rövid időn belül.. A bizottsági meghallgatáson már túl van.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.07.17. 14:19:43

@tölgyes: és itt a két hónap alatt semmi sem történt? Hol volt eddig? Nyaralt? Vagy mi?
Ha az egyik szarházi valakit összeveret és megtesz gyomorforgató húzásokat, az nem hatalmazza fel a mostaniakat ugyanolyan lépésekre.
Ugyanezen okból nem értem, hogy képzeli valaki, hogy csupa szentszűzekből áll ez a mostani tróger bagázs. Ugyanott fogják folytatni, ahol a szocik abbahagyták, Csak most éppen tapsvihar közepette kiiktatott fékek segítségével még pofátlanabb módon fog folyni a lopás. s ha talán a sokat szídott IMF hatására elkezdenek majd valami normális dolgot csinálni, szigorúan ősszel, a választások után, akkor lesz itt a pofáraesés.

tölgyes 2010.07.17. 14:22:49

@steverubellreborn: A nagypapa idősb Schiffer kriptokommunistaként működött a szocdemeknél.. a dédpapa Szakasits Árpád volt, az egyesülési kongresszus egyik "hőse".az egyik nagybácsi a még a minap is MSZP képviselő.. főváros exalpolgármester..a másik nagybácsi az SZDSZ fő PR-ese és filmrendező... papa ha igaz a KISZ ifjúságkutatójában vitézkedett, majd a PSZÁF-ban...Tehát van politikai tradíció bőven.

Húsleves 2010.07.17. 14:27:49

@steverubellreborn:
"Schiffer-féléken" a párt vezetőit értem. A tagságban biztosan vannak becsületes emberek. Szerintem más értette.
"másrészt a rokonairól senki sem tehet."
Szerintem sem tehet a rokonairól senki (feltéve ha nem ugyanazt folytatja), de valaki előttem írta Stumpf rokonságát, erre válaszoltam.
"ez nem igaz"
Szerinted nem igaz, szerintem meg igaz. Én az LMP-ben a zöldnek álcázott SZDSZ-t látom. Hogy miért? Nem azért, mert a jobbik ezt terjeszti, hanem azért, mert beleolvastam a programjukba, és azt láttam, hogy környezetvédelemre hivatkozva ugyanazt az integrációs és oktatáspolitikát akarják forszírozni, mint az SZDSZ. Ehhez hozzárakom Schiffer TASZ-os múltját, és azt gondolom, hogy ez a párt kifejezetten ezért van.

Terniak 2010.07.17. 14:29:20

@tölgyes: lehet, de Ön az alkotmányjogi ismeretekre hivatkozva írta, ami írt. A felsorolt személyek listája erre vonatkozott.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.07.17. 14:32:26

@tölgyes: és akkor mi van?
az ilyen kis felmenői összesítéseket szinte minden parlamenti arcnál össze lehetne állítani...
persze azért Szakasits nem mindenkinél fordulhat elő;-)

Terniak 2010.07.17. 14:34:20

@tölgyes: a másik dolog, hogy szakmai viták mindig is voltak és lesznek is. A lényeg, hogy ezek az emberek ebben részt vettek folyamatosan, publikáltak stb.

Stumpf önéletrajzából az nem derül ki, hogy Ő mikor és hogyan vett részt ezekben a vitákban.

Bragyova nem az első fenegyereke az AB-nek, Vörös azt hiszem külön könyvet adott ki a különvéleményeiből.

Eltérő nézeteik lehetnek alkotmányossági kérdésekben, de legyenek, és ismerjék az alternatívákat. Ez a kétséges Stumpf esetében.

Kilényin nem nevetni szoktam, hanem sajánlni, hogy a magyar jogászértelmiség úgy kommunikál egymással és egymásról, ahogy...

loláb 2010.07.17. 14:40:53

@mizrolist:
"igen - és Stumpfnál erősen kétesélyes, hogy azok alapján alkalmas-e."

Kurvára nem kétesélyes. Idézet következik:

"A testület 11 tagból áll.

Bíróvá válhat minden jogi végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgár, aki 45. életévét betöltötte. A bírákat az országgyűlési képviselőkből álló jelölőbizottság jelöli, és az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával választják meg. Az alkotmánybíró a hivatalba lépése alkalmával az Országgyűlés előtt esküt tesz az Alkotmány feltétlen megtartására és kötelességei lelkiismeretes teljesítésére."

Tehát a feltételek:
-betöltött 45. életév
-jogi végzettség
ENNYI.

loláb 2010.07.17. 14:41:33

@loláb: ja, bocsánat, a büntetlen előélet kimarad.

Terniak 2010.07.17. 14:43:18

@loláb: lehet, hogy Orbán tanácsadói is csak ennyit olvastak el? a dolog nem iley egyszerű.

5. § (1) Az Alkotmánybíróság tagjává minden olyan jogi végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgár megválasztható, aki 45. életévét betöltötte.

(2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan munkakörben kell letölteni, amelynek ellátásához az állam- és jogtudományi végzettség szükséges.

(3) Az Alkotmánybíróságnak nem lehet tagja az, aki a választást megelőző négy évben a kormány tagja vagy valamely párt alkalmazottja volt, valamint az sem, aki vezető államigazgatási tisztséget töltött be.

feri17 2010.07.17. 14:55:24

@Mária néni: Valamelyik Oligarcha az of-shore cégével ?

mizrolist 2010.07.17. 14:58:16

@Teremszolga: pontosan erre utaltam: a a 2. bekezdés Stumpfnál hibádzik.

2010.07.17. 15:07:18

@loláb: Jól mondod, nem kétesélyes. Csak pont a másik irányból nem az.

Mária néni 2010.07.17. 15:10:25

Fidesz kétharmados többséget szerzett, MERT a szavazók - szabad akaratukból - erre szavaztak. Most, a többség birtokában átveszik a megérdemelt és jogosan járó hatalmat.
Mi ezzel a baj?
Hogy nem tetszik az MSZP-s és SZDSZ-es pribékeknek? Ja, nagyon szomorú. Tetszettek volna nem lopni, hazudni, csalni, sikkasztani!

Mária néni 2010.07.17. 15:11:49

Stumpf jelölése jogszabály-ellenes? Nem. Akkor lehet csöndben maradni, hivatásos rettegők!

JohnHenry 2010.07.17. 15:13:16

kell ez a bohóckodás, enélkül nem jönnének az uniós és egyéb pénzek, nem lenne miből etetni a haverokat.

Mária néni 2010.07.17. 15:13:45

Mit is mondott gyurcsótány és varjúné mindig? "Tesség bírósághoz fordulni, ha nem tetszik! Hajrá ügyészség, hajrá bíróság!"

Most szívni tetszik, MSZP, SZDSZ-esek? Nem ízlik? Szokni kell!
...és örvendezni, amíg nem kerültök sittre!

Terniak 2010.07.17. 15:13:49

@Mária néni: ez az, ami nem biztos.

Másrészt éppen a FIDESZ mondja, hogy ami jogszabályszerű, az még lehet, hogy etikátlan, szakmai szempontból vitatható stb.

És igazuk van (volt, mert ezt ellenzékből mondták).

JohnHenry 2010.07.17. 15:14:03

@Mária néni: vagyis aki nincs velünk, az ellenünk van. erre teccett gondolni?

Mária néni 2010.07.17. 15:15:19

@JohnHenry: Én azt írom, amire gondolok, nem kell hozzá önjelölt kommentátor (a szoclib oldalról pláne)

Mária néni 2010.07.17. 15:17:55

@Teremszolga:
Ezt mindenki mondja, hiszen ez közhely. Az etika ott kezdődik, ahol a jog végetér.
Ha egy Európában csodaszámbamenő magas támogatottsággal, demokratikus szavazáson nyert párt lecseréli a komcsi-libsi pribékeket, az több, mint etikus, mert ezt AKARTA a választók többsége.
nem bonyolult. Még az is megérti, aki az előző 8 évben sütögette a gesztenyéjét.

mizrolist 2010.07.17. 15:20:27

@Mária néni: igen, erre szavazott a választól 53%-a. De arra sem ártana emlékezni, hogy amikor az előző parlamenten ment át olyan javaslat, ami törvényes volt, de nem etikus, akkor a Fidesz össze megmondó embere hőbörgött minden létező fórumon.
Vagy a mi kutyánk kölykének mindent szabad, az ellenség meg örüljön, hogy még élhet?

Terniak 2010.07.17. 15:21:32

@Mária néni: Stumpffal nem cserélnek le senkit, másrészt a nézőpontodból Bihari jelölése elég érdekes...

Arról van szó, hogy legalább 5 másik, konzervatív jogászt lehetne mondani, aki jobb jelölt lenne Stumpfnál.

mizrolist 2010.07.17. 15:21:57

@Mária néni: egyébként Stumpf nem felel meg a jogszabályban lefektetett követelményeknek; vagyis igen, a jelölése jogszabály-ellenes... lásd itt: @Teremszolga:

Mária néni 2010.07.17. 15:22:51

@Teremszolga: Bihari jelölése amolyan Sárkozy-s lépés, inkább PR, mint szakmai jellegű.

Mária néni 2010.07.17. 15:25:47

@mizrolist:
Az előző Parlament többsége csalással és hazugsággal szeretzte meg a hatalmat, ezt bizonyítja a mostani szavazáson az elsöprő ellenszenv. Még szép, hogy kifogásolta a Fidesz azt, amit a köztörvényesek áteröltettek a pénzen vásárolt többségükkel.

Ringlósztár 2010.07.17. 15:29:46

@stratez:
Nagyon okos vagy, elég, ha Szijjártó azt mondja neked, hogy az egyik balos, így már rendben van, mi?
Segítek: egyik sem balos, konkrétan Bihari segített a fidesznek szétbaszni azt a valamit, amit reformnak lehetett volna nevezni, kimondva, hogy a költségvetés bevételi oldala nem része a költségvetésnek, ami legalábbis véleményes (most kapja meg a bérét), Stumpf pedig pártkatona, akinél (stróman oligarcha) parkol a fideszes médiaportfólió.
Arra is kíváncsi lennék, mikor és miből rakta össze azt a pár milliárdot, amiből át tudta venni Fellegitől a céget, benne pl. a retekklubb 30%-a, ami nem lehetett olcsó.

mizrolist 2010.07.17. 15:30:29

@Mária néni: a mostani meg azért kapott többséget, mert őket tartották a legkisebb rossznak. Ez miben jogosítja fel őket arra, hogy megszálljanak mindent? Pláne miben jogosítja fel őket etikátlan és megkérdőjelezhető lépések meghozására, Domokostól Schmitten át Stumpfig?

Mária néni 2010.07.17. 15:33:56

@mizrolist: Mindegymiért, tény, hogy elsöprő többség a Fideszt akarta.
És jól mondod, ez jogosítja fel a mostani kormányt, hogy tegyen az ország érdekében. Még ez is kevés, jobb helyeken már rég börtönben lenne az összes bűnöző, Gyurcsánnyal az élen.

mizrolist 2010.07.17. 15:40:29

@Mária néni: a kamuból extra költségtérítéseket felvevő Nyakóval, Lázárral és Domokossal együtt?

Egyébként az az elsöprő többség 53% volt. Annyi megvolt 2002-ben a Medgyessy-féle koalíciónak is.

filemile 2010.07.17. 15:41:43

@Mária néni: hová kerülsz, hogy megszűnt a LipótmezÖ?

Mária néni 2010.07.17. 15:46:03

@mizrolist:
Majd meglátjuk, hogy mikor lesz a komcsi-libsi-opportunista koalíciónak kétharmados többsége. Soha! Annyira már nem lehet hülyére venni a választókat.
Egyszer volt Budán kutyavásár, kedves gyurcsótány-seggnyalók!

Mária néni 2010.07.17. 15:47:48

@mizrolist: Ameddig a fél MSZP és a fél SZDSZ sitten van, vagy eljárás alatt, addig nem okoskodni kellene, meg fröcsögni, hanem behúzott farokkal lapítani.

Mária néni 2010.07.17. 15:51:25

A politika ciklikus. a jobboldaliak felvirágoztatnak egy országot, a komcsi-libsik szétlopják. Ebből következik, hogy a komcsiknak is érdeke, hogy legyen néhány év, ameddig összeszedi magát egy gazdaság. Csak türelemmel ki kell várni, aztán újra lehet szívni a szorgalmas kisebbség vérét.

Várúr 2010.07.17. 15:58:48

Hm... jelen pillanatban az Alkotmánybíróság tagja (szoci színekben) egy igazolt besúgó, volt pécsi főkommunista. Két éve hiányos létszámmal működik. Előtte az alkotmánybíró-választás parlamenti bohózat és szimpla pártmutyi volt. Ebbe a csapatba beférne egy büntetlen előéletű kalauz is.

mizrolist 2010.07.17. 16:01:18

@Mária néni: már volt. 1994-98 között. Akkor javult is az ország gazdasági állapota.
Egyébként Domokos és Lázár extra, indokolatlan költségtérítése dokumentált, ahogy Nyakóé is a túloldalról. Fröcsögésnek nem mondanám a konkrét számadatokkal bizonyítható tényeket...

(a bekategorizálásom előtt: sem 2006-ban, sem 2010-ben nem szavaztam sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re, sem az MDF-re, sem a Fideszre)

Várúr 2010.07.17. 16:03:06

@mizrolist:
Ejnye te lesántult kutyára hasonlító füllengető... Medgyessyéknek nem egész egy százalék többségük volt. Magyarán alig hatvanezer plusz szavazat, az is az mdf ostoba önállóskodása miatt tudott érvényesülni. Mdf, szdsz el is tűntek azóta.

Várúr 2010.07.17. 16:08:16

@smartdrive:
szar lehet smartdrive-nek lenni...

avanivi 2010.07.17. 16:19:23

-@Mária néni:" Európában csodaszámbamenő"/sic/
Kedves M. néni !Volt már ilyen "csoda" 1994-1998-ig ,csak akkor még biztos ovis tetszett lenni .

Mária néni 2010.07.17. 16:20:29

@Várúr: Ennél jobban nem is lehetett volna megfogalmazni. Igazad van!!!!

Mária néni 2010.07.17. 16:21:25

@mizrolist: magánügyed, hogy kire szavaztál, senkit nem érdekel.

mizrolist 2010.07.17. 16:29:57

@Várúr: hmm, akkor rosszul emlékeztem az arányokra, utána kellett volna néznem még egyszer.

@Mária néni: a leendő köztársasági elnökünk meg egy egykori MSZMP-s államtitkár, a jelenlegi külügyminiszterünk szintén MSZMP-s miniszterhelyettes volt emlékeim szerint...

Mária néni 2010.07.17. 16:38:22

@mizrolist: Most akkor jól értem, az a bajod, hogy a köztársasági elnökjelölt és a külügyminiszret közületek való?

mizrolist 2010.07.17. 16:45:01

@Mária néni: említettem a szavazási preferenciáimat, nem? Jelen pillanatban ígéretei alapján Magyarországon a Fidesz a kommunista párt, vagyis csak összenőtt, ami összetartozik.

Mária néni 2010.07.17. 16:58:49

@mizrolist: Ha említetted, ha nem, senkit sem érdekel. Mit gondoltál? Hogy valaki figyel arra, hogy te kire szavazol? hehe!

Commandante Jayasuriya 2010.07.17. 17:44:41

@tölgyes:

Ezzel teljesen egyetértek.
Azonban ironikus hangvételűnek szánt hozzászólásomban utaltam arra a tényre, hogy az alkalmas személy kiválasztásának összetett szempontjai közül, mostanság legkevésbé a szakmaiak számítanak.
Ahogy erre láthattunk más posztok személycseréinél néhány példát, az elmúlt hetekben.

A kód neve Merkúr (törölt) 2010.07.17. 18:25:24

@mizrolist: kommunista párt az, aki elvesz a szegényektől és odaadja a középosztálynak?! Mint pl minimálbér megadóztatása középréteg kedvezőbb adókulcsok. Kissé ellentmondásos dolgokat írsz :)

mizrolist 2010.07.17. 18:51:25

@Mária néni: megjegyezném, hogy ennek ellenére le lettem komcsizva. Azt is megjegyezném, hogy nem feltétlenül kommunista az, akinek Orbán Viktortól hidegrázása van.

@A kód neve Merkúr: hja, a retorika, a program és a cselekedetek nem azonosak, mint azt tudjuk... ;)

cogito..sum 2010.07.18. 13:57:20

lÁTJÁTOK EHEZ KELL CSAK A POFA(bunkó választó!)Stumpf a kiválló alkotmányjogász,pártatlan,demukkratikusan gondolkodó.
CSAK MI VAGYUNK A F.SZOK,HOGY MÁR A LÓLÁB SE LÓG KI!!
ez alkománybiróság nem fideszkarzat
pártállás nélkül.

cogito..sum 2010.07.18. 14:00:08

@Mária néni: Az alkotmányjog mikor volt a pártálláshoz kötve.Itt már a mi -a nép börérőlvan szó-Ki ment meg minket a hatalomtól,ha az alkotmánybiroság is pártkarzat lesz

Mária néni 2010.07.18. 14:39:22

@cogito..sum:
Te tényleg beszoptad, hogy az Alkotmánybíróság, vagy bármi más független valt valaha a politikától? Tényleg megetted, hogy valaki megment a pártoktól?????

Nem hiszem el!

nestrot10 2010.07.19. 07:48:13

ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 20:46:03

@CyranodeBergerac:

Ezzel én is pontosan így vagyok.

Ezért írtam, amit írtam.

Ha ez az új társaság akar tenni valamit az országért, most megtehetik.

Már eddig is több hasznosabb törvényt hoztak, mint elődeik 20 év alatt. Pl. egykulcsos SZJA, kisebb parlament stb.

De bármit is tesznek a blogíróhoz hasonló alakok mindenbe belekötnek.

Ez a kormány legalább kinevez két alkotmánybírót. Az előzőnek is kötelessége, lehetősége volt, de nem tette meg.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy ki legyen az alkotmánybíró, de másodlagos.

Akárki jobb, mint a működésképtelen létszámhiányos Alkotmánybíróság.

Aki mást akar oda nyerjen választást és rögtön fogja tudni kedvencét alkotmánybíróvá tenni.

Ez így működik.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 21:14:30

@pokesz70:

1. Ma is ugyanúgy az 1949-es alkotmány van érvényben, mert 20 év alatt a Telt Hát nem ért rá újat alkotni.

2. Az elmúlt 20 évből 12-ben ugyanaz a párt kormányzott, mint 1948 óta, de folyamatosan működhet "demokratikusan" tovább a parlamentben mindig.

Máshol diktatúrák után nem igazán szokás a diktatúra pártjának működését tovább engedélyezni.

Az NSDAP is elég jól szokott szerepelni a demokratikus választásokon is, amíg hagyták.

3. "Hát, nem vagyok reprezentatív minta, de 20 éve egy albérletben laktam és volt egy Trabantom. És ezzel státuszban az ország döntő többségével egy kasztban szerepeltem. Ma nem lakom albérletben, nem Trabantom van és ezzel megint talán nem vagyok egyedül."

Úgy gondolom, hogy elsősorban a te érdemed. 20 éve sem az állam adta neked az albérletet meg a Trabantot és most sem azt, amid most van.

"A kérdés csak az, hogy mit akarnak?"

Megválasztani végre két alkotmánybírót, amit az előző kormány nem tett meg.
Miért baj ez? Ez is a dolguk.

4. És ha nem derül ki négy év alatt, akkor megint lehet szavazni.
Ennyiből áll ez a parlamenti diktatúra.

Kicsit mesterkéltnek tűnik a választások után ilyen hamar ez tömény elégedetlen hangnem.

Valójában nem az alkotmánybírókkal elégedetlenek, hanem egyszerűen ellenérdekeltek, mert más párttal szimpatizálnak inkább.

Nekem elég az elmúlt 8 évre gondolnom ahhoz, hogy tök mindegy legyen az, hogy kit tesz a Fidesz alkotmánybírónak.

Az új SZJA törvénnyel már többet tettek az országért, mint elődeik 20 év alatt.

Az ország nagyon nagy többsége nem azon izgul, hogy ki lesz az alkotmánybíró, az eddigiek többségét sem ismeri.

Úgyhogy addig nagyon jó (az országnak) amíg csak ilyen személyi kérdésekbe kötnek bele az ellendrukkerek.

4. Nem, nem az elmúlt 8 évről írtam, mivel akkor nem tapasztaltam semmiféle haladást.

2001-2002-ben 2006-ra tervezték bevezetni az eurót. Simán meg lehetett volna oldani, teljesen reális célkitűzés volt, ha komolyan gondolták volna.

Most 2010 van, de semmivel sem van közelebb az ország az euró bevezetéséhez. Sőt! Azaz 8 elpocsékolt év volt.

S ebben az ügyben nem az euró a lényeg, nem az, hanem csak jól mutatja az ország nem haladását.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 21:24:04

@old_field:

"...csak ez az idióta gondolkodás,
hogy 1 valamikori fidesz-kormánytagot benyomni az AB.-ba... ez érthetetlen számomra is, h miért adnak ekkora fölös támadási felületet."

Te magad idézted a törvényt a hozzászólásodban.

"(3) Az Alkotmánybíróságnak nem lehet tagja az, aki a választást megelőző négy évben a kormány tagja vagy valamely párt alkalmazottja volt, valamint az sem, aki vezető államigazgatási tisztséget töltött be."

A törvény tehát 4 éves korlátot állít fel. Tehát Stumpra nem vonatkozik.

Ha nem jó a törvény, kevés a 4 év, nyugodtan beleírhattak volna 10-et, de most 4 van benne. Tehát nem gond.

Ez a támadási felület dolog meg olyan, hogy teljesen tök mindegy kit jelölnének, a politikai ellenfeleik úgyis a jelölttel szembeni kritikájukat fogalmaznák meg. Ez a dolguk, így működik. Ennek a kritikának jogi megalapozottsága nincs, a törvény csak utolsó 4 év kormánytagjainak jelölését nem engedi.

mizrolist 2010.07.19. 21:40:11

@Akitlosz: az alkotmánybírókat nem a kormány nevezi ki, hanem a Parlament szavazza meg kétharmados többséggel. Pont azért így találták ki, hogy egyeztetni kelljen róluk és ne álljon az elvileg a kormányt ellenőrző Alkotmánybíróság kizárólag olyan tagokból, akik a kormánypártokhoz köthetőek.
Az előző ciklusban az akkori két nagy párt mindig megfúrta a másik jelöltjeit, sosem volt megegyezés és így nem volt meg a kétharmad sem.

Az egykulcsos SZJA egyébként az átlagon felüli jövedelműeknek kedvez, akikre eddig 32%-os kulcs vonatkozott. A valódi minimálbéresek meg meg fogják szívni, mert nekik eddig 0% volt az SZJA-kulcsuk a gyakorlatban, most meg 16% lesz.

(amúgy tisztában vagy vele, milyen szépen lejtőre állította ma a kormány a forintot és a tőzsdét is? vagy csak jobboldali tv-ket nézel és újságokat olvasol?)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 21:49:35

@nestrot10:

"El kell takarítani, de egy SZociális értékrendű Demokrata Pártnak azonnal szerveződnie kell!!!!!"

Szervezd akkor! Nem tilos. Én biztos nem fogom helyetted.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 21:51:43

@Roy:
"A rohadt életben nem lesz itt normális élet, amíg a pártoknak csak addig kell a nép míg hatalomra kerülnek, utánna meg le se sz..ják. "

Márpedig ez így lesz és így marad, ameddig ez a pártoknak kedvező politikai rendszer van érvényben. Ez egy ilyen rendszer.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 21:55:15

@Mária néni:

:-)

Te jóval tömörebben és velősebben fogalmazod meg a lényeget.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 22:03:10

@Sztahanov, Alekszej Grigorjevics:

Bizonyára lehetne még pár "remek" "jobboldai" jogászt találni jelöltnek, de van egy olyan érzésem, hogy ha nem a Stumpf Istvánt, hanem a Kis Istvánt, vagy a Szabó Istvánt, esetleg a Kovács Istvánt jelölték volna, Te akkor is ugyanígy írtál volna egy hasonló cikket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.19. 23:07:54

@mizrolist:

Igen, tudom, igazad van, kicsit pontatlanul fogalmaztam a jelöléssel kapcsolatban. Nekem is feltűnt már.

Alkotmánybíró választásra az elmúlt ciklusban is bőven megvolt minden lehetősége a parlamentnek. Nem tették meg, és én ezért elsősorban a többséget hibáztatom. 2 alkotmánybíró hiányzik és azt hiszem, hogy az egyet neked, egyet nekem elv alapján simán lehet olyat ajánlatot tenni az ellenzéknek, ami elfogadható. Nem így történt.

Nem gond, nem zavar annyira, csak nem értem miért baj, ha végre feltöltik a létszámot?

Ahogy én látom van annyi munka az alkotmánybíróságnál, hogy kell oda még ember.

---

A SZJA módosítás pedig mindenkinek kedvez, az egész országnak. Nem forintokat számolok, hanem az elvet nézem. Már 1848-ban is közteherviselést óhajtott a nemzet. Társadalmi, morális, gazdasági meg mindenféle ilyen szempontból sokkal jobb ez az adórendszer.

Természetesen olyan SZJA módosítás még nem volt és szerintem nem is lesz soha, amelyik legalábbis rövid távon bizonyos rétegek számára ne lenne kedvezőtlen. Ezt minden adómódosításnál így van és így is marad.
Hadd ne értsek egyet azokkal akik a 16%-os SZJA-t sokallják! Az ország többsége pár hónapja álmában sem gondolta volna, hogy 16% SZJA lesz.
Rendkívül hasznos lépés, akkor is ha ideiglenesen némelyeknek kedvezőtlen.

---

Természetesen tisztában vagyok az utóbbi napok fejleményeivel. És az a véleményem, hogy nem szabad engedni az IMF zsarolásának bankadó kapcsán.

A bankok az okai a világgazdasági válságnak - meg azok a politikusok, akik hagyják, hogy így működjenek - a profit csak az övék, de ha rosszul működnek, akkor a veszteségeiket fizessék meg az adófizetők!

Úgyhogy a magyar kormány lépése nem csak, hogy nem rossz, de világméretekben követendő lenne, főleg az USÁban.

Minden olyan országnak már eleve régen rossz, amelyik az IMF "segítségére" szorul. :-(

mizrolist 2010.07.20. 00:13:50

@Akitlosz: az átlagos keresetűek eddig is 17%-os kulcs alá estek, nekik ez a változtatás kb. lófasz. Ez csak a magas keresetűeknek kedvező, mert náluk megfeleződött a befizetett SZJA - és egyben lyukat is sikerült ütni a költségvetésen, mert ezt nem fogja pótolni a minumbéresektől elvett 16%.

Az Alkotmánybíróságnál nemcsak az MSZP jelöltjeit buktatták meg, hanem a Fideszét is - mondjuk a Fidesz erősen pártkötődésű jelölteket akart állítani, az MSZP meg nem emlékeim szerint. A mostani jelöltek közül Stumpf nem felel meg a törvényi követelményeknek, Bihari meg két év múlva kénytelen lesz nyugdíjba menni, mert eléri a szintén törvénybe foglalt életkori határt, a 70 évet - vagyis a jelölése kb. porhintés.

Török Gábor blogjára írtam ezt a pénzügyi eseményekről: "én úgy értelmeztem az elhangzottakat, hogy az IMF-EU problémája az, hogy a 3 évig tartó - vagyis ideiglenes - bankadón kívül semmilyen hosszabb távú elképzelése nincs a gazdasággal kapcsolatban a kormányzatnak; se alapvető kiadáscsökkentés reformokkal és átalakításokkal, se esetleges bevételnövelés. Vagyis az a nagy terv, hogy minden maradjon úgy, ahogy most, csak mellette vegyük le a sápot a bankoktól. Csakhogy ebben az esetben a hiány okaihoz sem nyúlnak, vagyis az gyönyörűen újra fog termelődni..."

Sztahanov, Alekszej Grigorjevics 2010.07.20. 10:03:57

@Akitlosz: ahogy mondani szokták: a fától az erdőt... Még szerencse, hogy Te jobban ismersz engem, mint én saját magamat. Nem kell személyeskedni, én sem ezt teszem: érveket meg nem nagyon láttam Tőled, csak az elmúlt 8 évre mutogatást, meg összeesküvés-elméletet. Ideje lenne már a dolgot, őt magát nézni.
süti beállítások módosítása